In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 mei streken zo’n 2000 deelnemers neer op de velden van sportpark Ezinge in Meppel en sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen voor een groot internationaal voetbaltoernooi om de Drenthecup.
Aan dit Eurosportringtoernooi deden ook vijf teams van M.S.C.-Datell mee, te weten: A1, B1, C1, C2, D1. De teams hadden het maar moeilijk tegen de tegenstanders uit binnen- en buitenland. Alleen M.S.C.-Datell B1, dat ook al zeer succesvol was in de reguliere competitie, heeft het ver weten te schoppen. Het eindigde als vierde in het klassement.
De poulewedstrijden op zaterdag 29 mei dienden als selectiewedstrijden, zodat op de zondag de sterke en de zwakkere ploegen van elkaar waren gescheiden. M.S.C.-Datell A1 moest door een gelijk spel en twee verloren wedstrijden in de A1-poule op zondag verder in de verliezersronde. Daarin diende het team het op te nemen tegen een Franse, Deens en Nederlandse ploeg. Het A1-team van Hans Stam eindigde als tweede in de verliezersronde (1x verloren, 1x gelijk, 1x gewonnen). Hierdoor werd het 10e in het algemeen klassement.
M.S.C.-Datell B1 was daarentegen meer succesvol. Dit team won in de poule twee wedstrijden, maar verloor er ook twee. Toch mochten de jongens van Jan Padding mee naar de winnaarsronde. Hierin troffen de B1-junioren een levensgevaarlijk team uit Tsjechië (FC Muss) en het B1-team van vv Ruinerwold. M.S.C.-Datell B1 speelde twee keer gelijk en mocht vervolgens om de derde plek spelen tegen het Duitse VfL Edewecht. M.S.C. verloor met 2-0 en eindigde dus als 4e in het algemeen klassement.
M.S.C.-Datell C1 deed het niet zo goed als het afgelopen seizoen in de competitie liet zien. In de poulewedstrijden werd één keer gewonnen en twee keer verloren. Op zondag speelde het team in de verliezersronde tegen het Duitse BV Wiepenkathen (2-1 verlies), Steenwijk (1-0 winst) en RSV Hion uit Rotterdam (2-0 winst). Met deze resultaten eindigde het team van Cor Dunnink als 13e in het algemeen klassement.
In de C-categorie vaardigde M.S.C.-Datell nog een team af: Het C2-team van trainer Roel Kalsbeek. Het team won de eerste poulewedstrijd nog, maar hierna was het gebeurd. De volgende drie wedstrijden werden afgetekend verloren van twee teams uit Duitsland en één uit Denemarken. In de verliezersronde ging het niet veel beter. Er werd verloren van VSV Velserbroek en gelijk gespeeld tegen Alcides. De wedstrijd om de negende plek werd met 2-1 verloren van het Duitse Eintracht Teltow. M.S.C.-Datell eindigde dus als 10e.
M.S.C.-Datell D1 verloor in de poulewedstrijden twee wedstrijden en won er eentje. Hierdoor was ook het team van trainer Herre Huberts genoodzaakt zondags deel te nemen aan de wedstrijden in de verliezersronde. De eerste wedstrijd verloor het met 3-2 van een team uit Zweden. De tweede wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van SV Abbehausen uit Duitsland. D1 van M.S.C. diende de laatste wedstrijd te spelen om de dertiende plaats. Het won met 2-0 van ASC Waterwijk 2 uit Almere en stelde dus die 13e plaats veilig.

Over het algemeen gezien dus matige resultaten. Hierbij moet wel aangetekend worden dat er enkel zeer sterke teams aan dit internationale toernooi mee doen en dat er dus ook weer niet te negatief gedaan dient te worden over de behaalde resultaten van de ploegen van M.S.C.-Datell. Door dit soort wedstrijden kunnen de spelers enorm veel leren en zal het hen alleen maar van pas komen bij wedstrijden in de toekomst.