De jongens uit Meppel waren zeer gebrand om vandaag weer punten te halen. Met een gewijzigde opstelling (Max als rechterspits, Jordi en Sam als backs, Niels als voorstopper en Willem-Jan als centrale man) en met zeer veel inzet en goede coaching door de spelers onderling, lieten de MSC-ers een sterke partij voetbal zien! Niels Haze (na zes weken afwezigheid weer terug in het team) opende de score al vrij snel. Niels speelde vandaag samen met jarige Job Jochem Grootjen in het hart van de verdediging en deed dat prima. Bij balbezit schoof hij steeds goed door richting het middenveld en zodoende werd de druk op de tegenstander vergroot en ontstonden er voor MSC talrijke kansen om de score te vergroten. Max Steendam zorgde met zijn sterke lichaam voor veel dreiging voorin en scoorde de 2-0 en 3-0 voor MSC. Youri Reinink, vandaag als linkshalf spelend, maakte de 4-0 (vanuit een klutssituatie voor het doel van de tegenstander) en de 5-0 (vanuit een penalty). De tweede helft was inmiddels al begonnen en Nagele kwam sterk terug. Toch maakte het D2 team van MSC via Willem-Jan de 6-0 en via Jordi de 7-0. Jordi rondde een hele mooie aanval over de linkerflank af door lekker cool te scoren. Tijdens het laatste deel van de tweede helft verslapte de concentratie bij de Meppelers een beetje en ontstond er in de verdediging een aantal keren slordig balverlies. Nagele wist zodoende nog terug te komen tot 7-3. Toch krijgen de jongens van MSC een groot compliment voor hun speelwijze (vooral in de eerste helft) en de manier waarop ze zijn omgegaan met de gewijzigde opstelling tegen Nagele D1. Dit pakte allemaal goed uit en hier hebben we ook weer veel van geleerd. Voorlopig moeten Bart-Jan, Bram en Jonathan nog even rust houden en hopen we dat Kyryl er de volgende keer weer bij zal zijn. We bedanken de vele meegereisde ouders weer voor hun belangstelling en bedanken Jochem nog voor zijn traktatie! Jochem vierde zijn twaalfde verjaardag trouwens met een geweldige rol als laatste man. Ook Gael, onze keeper, speelt steeds beter en heeft ook vandaag weer vele ballen onderschept!

Over twee weken spelen we tegen koploper Oldemarkt D1, de jongens zijn  er klaar voor!