Op een ongedwongen wijze proeven aan een onbekende sport. Dat is de opzet van maar liefst 33 kennismakingscursussen die de Gemeente Meppel sinds 1986 in samenwerking met de Meppeler sportverenigingen organiseert. Basisschoolleerlingen hebben in de eerste week van het nieuwe schooljaar een informatieboekje ontvangen met een inschrijfformulier. Voor de kennismakingscursus bij M.S.C.-Datell hebben zich maar liefst 15 jongens en meisjes opgegeven. Op 6 woensdagen in september en oktober krijgen de kinderen voetbaltraining van Marius van Dijk en Rob Kollen.
Op woensdag 22 september kwam de groep kinderen voor het eerst bijeen. Een aantal vond het allemaal best wel spannend, maar de meesten konden niet wachten om op het hoofdveld van M.S.C. een balletje te trappen. De eerste training werd de kinderen de grondbeginselen van het voetbal bijgebracht, zoals het dribbelen en het aannemen van de bal. Opvallend was dat het meteen klikte tussen de deelnemers en dat iedereen er veel plezier had. En dat is uiteraard het allerbelangrijkste voor vooral de jongste jeugd.
Nadat de kinderen met aantal belangrijke aspecten van het voetbal had kennisgemaakt, mochten ze hun eerste echte wedstrijd(je) spelen. En dat gebeurde dan ook vol overgave.
De cursus mag dan ook met recht een succes worden genoemd. Een prima opkomst en allemaal kinderen die met veel plezier de eerste training volgden. Wat wil je nog meer als voetbalvereniging?