Gedurende de 1e helft bleek al dat MSC zich voetballend geen zorgen hoefde te maken deze zonnige zaterdagmorgen. Maar dan moet er natuurlijk wel worden gescoord en je niet mee laten slepen in het fysieke voetbal van de, overigens sportieve, tegenstander. KZC liet “mannelijk” voetbal zien en ging daarbij tot (of over) de grens van wat mag en niet mag. Gele of rode kaarten vielen er echter niet.
Daarnaast een scheidsrechter die een hekel heeft aan pratende spelers. Er werd dus nogal wat discipline gevraagd van de spelers. De 1e helft verliep stroef.Voetballend op de helft vd tegenstander betekent niet altijd dat je kansen krijgt. De 2e helft daarentegen liet bij vlagen gewoon goed voetbal zien. De tegenstander was na een kwartier in die 2e helft leeggespeeld en MSC kon na een 2-1 achterstand fraai uitlopen naar een 4-2 overwinning.
Scoreverloop:
1-0 Sven Lefferts uit een penalty, terecht gegeven na een mooie slalom van hemzelf door het strafschopgebied
1-1 uit een corner, de enigste mogelijkheid van KZC
Rust
2-1 na balverlies op het middenveld en een niet goed uitgevoerde buitenspelval
2-2 een snelle uitval afgerond door Robert Padding
2-3 via Sven Lefferts na een mooie pass van Erik Holterman
2-4 de mooiste vd middag : een hardwerkende Robert Padding verovert de bal ergens bij de cornervlag links op het veld en schiet de bal snoeihard vanaf “de punt vd 16 meter” in de rechterbenedenhoek.
 
Opa en Oma Padding waren terecht trots op hun kleinzoon en trakteerde het gehele MSC gezelschap op een heerlijke snack met wat te drinken.
Ook natuurlijk nog de felicitaties aan de gehele fam.Padding namens alle B1’ers en hun aanhang vanwege het 50-jarig huwelijk van hun trouwste supporters.
 
 
Roel S.
==============================================================
 
Voor de volledigheid hieronder nog het verslag van de thuiswedstrijd tegen DZOH:
 

MSC B1: Met beide benen op de grond.

 

Zaterdag 12 september moest MSC B1 aantreden tegen DZOH B1. In Meppel op het eigen hoofdveld. Alle voortekenen leken goed en de gehele spelersgroep leek er zin in te hebben. Het vertrouwen is ook goed. De spelers zijn er zelf van overtuigd dat ze dit seizoen voor een goed resultaat willen voetballen.

 

Na de wedstrijdbespreking moesten we eerst met z’n allen op de foto. Meteen daarna begonnen we met de warming-up. Iedereen was ontspannen en blaakte van zelfvertrouwen. Meteen na het beginsignaal van de scheidsrechter was het dan ook MSC wat het initiatief naar zich toetrok. Bij vlagen werd er redelijk gevoetbald en werden er kansen gecreëerd. Een aantal keren in de eerste helft kwam Robert alleen voor de keeper, maar helaas wist hij de kansen niet te verzilveren. Het was DZOH uiteindelijk dat op een voorsprong kwam. Een prima genomen vrije trap belandde in de bovenhoek. Onhoudbaar voor Ewout.

MSC liet de moed niet zakken en bleef voetballen. Nog steeds hadden wij het betere van het spel. Helaas konden we niet meer scoren voor de rust.

 

Na de rust wederom een aandringend MSC. Het harde werken werd uiteindelijk beloond. Na een goed opgezette aanval en uitstekend combinatievoetbal haalde Robert verwoestend uit. In de korte hoek wist hij de bal in het net te krijgen. Een prima doelpunt na een schitterende opgezette aanval.

Op dat moment leek het erop dat MSC de wedstrijd volledig naar zich toe zou trekken en de punten in eigen huis zou houden. Helaas kreeg DZOH 10 minuten voor tijd nog een kans in de schoot geworpen. Beheerst werd de 1-2 binnen geschoten en MSC had het nakijken.

 

Op zich hebben de mannen van MSC een goede wedstrijd gevoetbald. Het is helaas zo dat we door een paar kleine fouten een paar kleine kansen weggeven in de wedstrijd. Deze worden dan door de tegenstander benut terwijl we zelf de kansen laten liggen. Als het gaat om de kansen, dan zou de verhouding MSC 12 en DZOH 4 geweest zijn. We scoren nog te weinig en laat dat nu net erg belangrijk zijn om wedstrijden te winnen. We weten in ieder geval waar we op moeten trainen.

 

Trainer B1