Vandaag stond er voor de dames van M.S.C. de streekderby tegen Vitesse’63 op het programma, een wedstrijd die altijd iets extra mee brengt. Voor de dames van M.S.C. staat er niks meer op het spel, maar van Vitesse’63 willen de dames zeker niet verliezen. De dames van Vitesse’63 daarin tegen, moeten nog strijden tegen degradatie. M.S.C. begon heel sterk aan de wedstrijd, want binnen 3 minuten stonden de dames op een 2-0 voorsprong. Na ongeveer 2 minuten was het Andrea Weijdema die Nicole Gelmers aan de linkerkant goed aan speelde, en Nicole op haar beurt gaf een prefect voor op Michelle Boekweg die de 1-0 binnen tikte. Nog geen minuut later schoot Michelle Boekweg ook keihard binnen na goed voorbereidend werk van Dimitra Theocharis. Na de twee nul  voorsprong, gaf M.S.C.  wat minder gas en werd er slordig gespeeld. Af en toe kreeg M.S.C. zelfs de kans op de scoren te verhogen, maar kansen van Michelle en Nicole miste net dat beetje geluk. Maar na iets meer dan 30 minuten kon het publiek weer juichen, want Michelle Boekweg werd weer de diepte in gestuurd, en zij faalde niet. Zij maakte dan ook een echte onvervalste hattrick, 3-0 M.S.C. Twee minuten later kreeg Vitesse’63 een te makkelijk gegeven vrij trap mee, en daar wist Vietsse’63 wel raad mee. Ondanks dat de muur goed stond, krulde de Vitesse speelster de bal knap om de muur heen, en stond Grietje ten Hoor op het verkeerde  been. 3-1. Na deze tegen goal kreeg M.S.C. nog een beste kans, maar een schot van Dimitra Theocharis kwam op de lat. Zo gingen de dames van M.S.C. rusten met een 3-1 voorsprong.

Na rust ging M.S.C. door op zoek naar doelpunten, na dat Michelle Boekweg dicht bij de 4-1 was, haar lobje ging net naast. Was het Nicole Gelmers die uit een corner van Michelle Boekweg de 4-1 binnen schiet. Daarna gaf M.S.C. het heft een beetje aan Vitesse, die daar door ook wat kansen kreeg. Zo werd er door M.S.C. slecht uitverdedigd, waar Vitesse dankbaar gebruik van maakte. Zo kon de spits van Vitesse de 4-2 maken. Hierna werd M.S.C. weer sterker en begonnen de meiden weer lekker samen te spelen, met kansen. En in de 30ste minuut leverde dat ook de 5-2 op. De sterk spelende Nicole Gelmers gaf een voorzet op maat aan Michelle Boekweg, die lekker hard uithaalt en de 5-2 binnen schiet. Vijf minuten later was er alweer een doelpunt, alleen niet voor M.S.C. maar voor Vitesse. Een hoge bal,  van ongeveer 45 meter verdwijnt door een inschatting fout van Grietje ten Hoor in het doel, 5-3 Het einde van de wedstrijd was voor de dames van M.S.C., Tammy de Vries gaf een prima pass op de goed door lopende Shanna van Oosten, die al een op het doel af gaat, en beheerst de 6  -3 binnen schiet. Vlak voor tijd gaf Shanna van Oosten een prima steek bal op Nicole Gelmers, die op haar beurt de keepster netjes uitspeelt en de 7-3 binnen tikt. Daarna floot scheidsrechter Steenhuis voor het eind van de wedstrijd, dat dik verdiend werd gewonnen door de dames van M.S.C. Na de wedstrijd werden de dames even in het zonnetje gezet door het bestuur van M.S.C., Voorzitter Henk Veenema feliciteerde dames met de promotie naar de Landelijke 1e klasse. Hij gaf aan dat M.S.C. zeer trots si op het dames team, en hoopte dat het tweede elftal straks ook een feestje kan vieren in vorm van een kampioenschap. Daarna werden de flessen champagne ontkurkt door de dames en werd er tot in het laten uurtje gefeest door dames en begeleiding. A.s woensdag moeten de dames weer de wei in, dan is de nummer twee uit de competitie  V.I.O.D. de tegenstander. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.