Het populaire Protos-Weering-zaalvoetbaltoernooi is zaterdag weer in alle hevigheid van start gegaan. In twintig hallen tegelijk werd er vol gestreden voor een plaats in de kwartfinale, die op donderdag 27 december wordt afgewerkt. In de voorronde waren er weinig verrassingen en de finalisten van vorig jaar haalden allemaal vrij gemakkelijk de volgende ronde. De organisatie is uiterst tevreden over het verloop van de voorronde. Uitpuilende sporthallen, spannende ontknopingen en een gezellige sfeer kenmerkten de uitstekend verlopen voorronde.
In Dedemsvaart maakte hoofdklasser MSC haar titelaspiraties waar en bleef zonder puntverlies. Nieuwleusen (2-0), SCD’83 (8-5), Dieze West (6-2) en Dedemsvaart (3-2) werden eenvoudig opzij gezet.
De enige finalist van vorig jaar, die geen eerste in de poule werd, was verrassend genoeg HODO. Het verrassend sterk voor de dag komende Hollandscheveld versloeg in een hectische wedstrijd HODO en sinds lange tijd werd HODO geen poulewinnaar in de voorronde, maar Hollandscheveld.
De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan over naar de halve finale op zaterdag 29 december vanaf 17.30 uur. De halve finale vindt dan in vijf hallen plaats, namelijk: Angelslo Emmen, Dedemsvaart, Dalen, Hoogeveen, Zwartemeer. De nummers een plaatsen zich voor de finale op zaterdag 5 januari in sporthal Angelslo. De nummers twee krijgen via de tussenronde op woensdag 2 januari in Angelslo de kans zich als zesde en laatste te plaatsen voor de finale.