MSC dat begin dit jaar op de finaledag van de 35e editie op de derde plaats eindigde, begint zaterdag in Dedemsvaart. Het speelt in sporthal De Citadel tegen SCD’83, SVI, Nieuwleusen en Dedemsvaart. MSC kwam in aanloop naar de voorronde al twee keer in actie. De oefenduels tegen SC Elim en OZC Ommen werden met ruim verschil gewonnen.
Aan de opzet van het toernooi is ten opzichte van vorig seizoen niets gewijzigd. De climax van het toernooi vindt plaats op zaterdag 5 januari 2013 in sporthal Angelslo in Emmen.
De spanning neemt toe en de vraag is hoe de favorieten zullen presteren. Zijn er al verrassingen in de voorronde te noteren of maken de favorieten hun reputatie waar? Gaat Hoogeveen de titel voor de zesde keer winnen of wordt de 36ste editie door een andere club gewonnen. We zullen het allemaal beleven vanaf zaterdag 22 december 2012 tot en met 5 januari 2013. Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Er wordt gespeeld in Dalen, Westerbork, Hardenberg (De Beek en De Meet), Ommen, Dedemsvaart, Beilen, Coevorden (Drostenhal), Angelslo Emmen, Esdalhal Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Erica, Gramsbergen, Hoogeveen (Zwembadweg), Veenoord en Zuidwolde.
Vijftig clubs gaan na de voorronde verder, namelijk de nummers een en twee van elke poule en de tien beste nummers drie. Daarna is het kort dag, want de kwartfinale wordt al vijf dagen later, namelijk op donderdag 27 december vanaf 18.00 uur in tien hallen afgewerkt. Dit zijn De Beek Hardenberg, Dedemsvaart, Zwartemeer, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Esdalhal Emmen, Dalen, Nieuw-Weerdinge, Westerbork en Ommen. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan door. Dan is het nog korter dag, want nog voor de oliebollen en de nieuwjaarsborrels gaat het spektakel op zaterdag 29 december vanaf 17.30 uur al weer verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld, namelijk: Dedemsvaart, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Dalen en Zwartemeer. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich voor de finale op 5 januari 2013 in sporthal Angelslo. De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale door middel van de beroemde tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 2 januari vanaf 18.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finale op zaterdag 5 januari 2013. Aan de vorige finale namen naast winnaar Hoogeveen, ook HZVV, HHC, MSC, Nieuw Buinen en HODO deel.
De organisatie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi heeft een website met alle informatie over het toernooi. De site is te vinden onder www.protosweering.nl.