Vanmorgen verzamelden onze boys zich vol goede moed bij de fietsenstalling van Alcides. Aan de voorbereiding kon het niet liggen: van de week werd onder leiding van Erwin en stand-in Wilco Knol 2 keer fanatiek getraind en gisteravond gingen de jongens vroeg slapen.
Om 09:00 uur werd onder grote belangstelling afgetrapt en direct zette MSC de tegenstander in eigen huis onder druk. Het eerste 10 minuten had MSC een aantal (kleine) kansen en kwam Alcides niet over onze helft. Maar de eerste tegenaanval van Alcides daarna was direct gevaarlijk: een mooi afstandsschot landde gelukkig op de buitenkant van de paal. De spelers van E7 waren gewaarschuwd!
Via goed positie- en samenspel drukte MSC de tegenstander weer terug in hun eigen helft en eindelijk kwam verdiende treffer van de voet van Luka: 0-1! Helaas ging een mooie kans van Tijn kort daarna net naast, maar de voorsprong werd moeiteloos tot de rust vastgehouden.
In de rust sprak de Alcides coach zijn team toe en dat het hielp bleek direct aan het begin van de 2e helft.  Alcides nam de touwtjes in handen en MSC werd op eigen helft vastgezet. Met man en macht moest er worden verdedigd. Maar na enkele kleine kansen trof Alcides toch doel: 1-1!
Even waren de spelers van E7 de kluts kwijt en kreeg Alcides een volgende goede kans. Maar gelukkig heeft E7 de klasse keeper Wessel…
Erwin vond dat het zo voldoende was geweest en coachte de MSC spelers weer naar voren. Dani  werd een linie naar achteren gehaald en kreeg de boodschap “houd alles tegen!” mee.

De jongens van MSC kwamen weer aan voetballen toe en via mooie combinaties tussen Tijn, Luka, Joris en Jorrit kwamen er weer diverse kansen. Een treffer van MSC kon niet uitblijven en na enige tijd viel deze door een mooi schot van Tijn: 1-2!
Kerim, Hugo en Dani wisten de Alcides aanvallers bij het doel weg te houden en kort voor tijd liep MSC via een mooi doelpunt van Jorrit verder uit naar 1-3.

De wedstrijd was gespeeld en na enige tijd floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Dankzij deze uitslag staat MSC E7 nu 3 punten los van Alcides E5. Op naar de volgende wedstrijd: op 22 november a.s. thuis tegen Havelte E2.