De grootscheepse modernisering van sportpark Ezinge is vorige maand klein begonnen met de bouwstart van nieuwe kleedkamers voor MSC-Antaris, FC Meppel en De Sprinter. Inmiddels is ook bij Alcides een begin gemaakt met de bouw. Grasplaggen zijn inmiddels van het hoofdveld van MSC geschraapt. De wortels zijn in de grond achtergebleven. Wit zand is er vandaag opgebracht en het veld wordt daarna ‘gesleept’, hetgeen neerkomt op egaliseren. Maandag wordt het hoofdveld verder ‘doorgezaaid’ en krijgen de plekken die het verdienen, zoals de doelgebieden en de middencirkel een ‘handje extra zaad’. Daarna moet de natuur, daarbij een handje geholpen door de sproeiinstallaties die enkele jaren geleden al in de velden zijn ingebracht’, zijn werk gaan doen. Over een week of zes moet het gras op het hoofdveld dan al zodanig op lengte zijn dat er gemaaid moet worden. Halverwege augustus moet het hoofdveld weer klaar zijn om te bespelen. Met de aanleg van de eerste twee van drie kunstgrasvelden en een extra natuurgrasveld worden binnenkort op sportpark Ezinge aangelegd. Daarna volgt de nieuwe verlichting rondom de voetbalvelden. Rond het hoofdveld van MSC en FC Meppel komen acht lichtmasten te staan. In eerste instantie waren op deze velden zes ‘palen’ gepland, maar na een opmerking van MSC dat de middelste paal dan voor de tribune zou komen te staan en dus lelijk in het zicht van het publiek, is dit alsnog aangepast.
Elk van de drie Meppeler voetbalclubs op Ezinge krijgt deze zomer een eigen kunstgrasveld. Het gaat om kunstgrasmatten die staan op de Voetbal Outdoor ISA-lijst, goedgekeurd door voetbalbond KNVB. De wedstrijd- en trainingsvelden zijn van de A-categorie standaardklasse. Op het allerlaatste moment is gekozen voor een kwalitatief hoogwaardiger product. Het A-categorie kunstgras heeft langere sprietjes. De opvulling met balletjes is groener en stinkt op warme dagen minder naar rubber. Een betere kwaliteit, maar ook iets duurder. De extra investering moet en kan binnen het budget van in totaal drie miljoen euro die er voor alle verbeteringen beschikbaar is, gerealiseerd worden.
Ook de bouw van de vier extra kleedkamers die MSC tot haar beschikking krijgt, vordert gestaag. Al enkele weken zijn de mannen van Kolthof uit Stiens al hard aan het werk. De vloer is vorige week gestort en deze week is begonnen met het metselen. Gezien het tempo dat de mannen hebben, is de kans groot dat het nieuwe kleedgebouw voor de bouwvakantie gereed is. De vier kleedkamers krijgen elk een ‘natte cel’. Op de lange gang komen twee toiletunits. Ook is er ruimte voor eventueel het maken van een ‘washok’ waar kleding gewassen kan worden.