Wat veel mensen niet weten is dat Schonewille al enige tijd kampt met hartritmestoornissen. Inmiddels zijn de doktoren er achter gekomen wat er aan de hand is met het hart van de voetballer.

‘Ik was in het ziekenhuis voor een kanteltafeltest. Tien minuten nadat de test was gestart viel ik weg en toen ik wakker werd lag ik aan het infuus. Dat was in eerste instantie uiteraard erg schrikken, maar al snel daarna volgde goed nieuws:de doktoren wisten wat er mankeerde aan mijn hart. Ze vertelden mij dat mijn hart in principe prima functioneert, alleen in tegenstelling tot een ‘normaal’ hart herstelt die van mij sneller van inspanning naar rust.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat de kans op een hartaanval niet groter is bij een sporthart dan bij een ‘normaal’ hart. Voor een sporthart hoef je geen medicijnen of iets dergelijks te gebruiken. Ik moet alleen om de vier maanden langs het ziekenhuis voor controle. Het belangrijkste voor mij is dat ik weer vrij kan zijn in mijn hoofd en weer voluit kan voetballen.’

Lees het volledige interview met de voetballer vandaag in de Meppeler Courant.