Robert van der Leij wordt komend seizoen assistent-trainer bij het eerste elftal van MSC. De 28-jarige inwoner van Steenwijk die in het bezit is van het TC III-diploma, heeft trainerservaring opgedaan bij ‘d Olde Veste’54.

Robert van der Leij is als voetballer begonnen in de jeugd bij vv Steenwijk. Al snel bleek hij een talent te zijn. Hij stapte over naar ‘d Olde Veste’54 om daar op divisieniveau te kunnen spelen. Bij de Steenwijker zaterdagvereniging schopte hij het tot het 2e elftal om keerde daarna terug naar vv Steenwijk. Bij die vereniging is hij nu in het eerste elftal bezig aan zijn laatste seizoen als actief voetballer.

Als trainer werd Robert met ‘d Olde Veste’54 JO15-1 kampioen in de 3e divisie en eindigde hij een jaar later met die leeftijdscategorie in de middenmoot in de 2e divisie. Daarna leerde hij Guido Wind kennen. De inwoner van Vollenhove die in het nieuwe seizoen hoofdtrainer van MSC 1 wordt, was toen hoofdtrainer van Olde Veste JO19-1. Robert van der Leij assisteerde hem twee seizoenen.

Robert van der Leij die werkzaam is in de horeca, heeft de afgelopen maanden gebruikt om duidelijke keuzes te maken op voetbalgebied. Hij wil zich meer gaan focussen op het trainersvak en zet zijn eigen voetbalcarrière daarom op een lager pitje. “Ik heb er bewust voor gekozen om als assistent-trainer bij MSC aan de slag te gaan. Een gerenommeerde club met een selectie met heel veel potentie, zeker ook gezien de sterke JO19-1 selectie waarvan een groot deel van de spelers na dit seizoen overstapt naar de senioren. Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met Guido Wind. Ik denk dat ik veel van hem kan leren en dat we elkaar goed aanvullen”, aldus de man die ook overweegt om de trainerscursus UEFA B (TC II) te gaan volgen.