De Meppelers kwamen er in Raalte vooral in de eerste helft niet aan te pas. De thuisclub was een klasse beter en opende al in de 9e minuut door de score door een afstandsschot van Wim Mulder. Daarvoor had spits Sander Kok al een keer de paal geraakt. Diezelfde Kok zorgde er in de 29e minuut voor dat de marge op twee treffers kwam. Zijn schot van afstand werd onderweg van richting veranderd en maakte MSC-doelman Theo Migchelsen kansloos.
MSC stelde er hoegenaamd niets tegenover. Alleen Stefan Bollen was een paar keer dreigend met zijn dribbels en had ook een keer een strafschop moeten hebben toen hij in de 16 meter hard werd aangepakt, maar de scheidsrechter oordeelde anders.
Na rust bloedde de wedstrijd dood. Rohda hinkte op twee gedachten en MSC had niet de macht op jacht te gaan naar de belangrijke tegentreffer. Witteveen van Rohda was nog dicht bij de 3-0, maar zijn schot verdween voorlangs.