Het zat MSC overigens niet mee op deze zondag. Trainer Leo Blom moest al met een sterk verjongd team aantreden omdat – om uiteenlopende redenen – zes selectiespelers ontbraken.
In de 18e minuut moesten de Meppelers met tien man verder toen op het middenveld een overtreding van Martin de With direct met rood werd bestraft. Tot overmaat van ramp werd het een minuut later 1-0 voor de thuisclub. Een corner werd door Dirkjan Klijn Veldman vol op de slof genomen en de bal vloog schitterend in de kruising. Toen Stefan Koppers in de 26e minuut met een ongelukkige eigen goal de stand op 2-0 bracht, leek de wedstrijd al gespeeld.
Nadat in de rust enkele omzettingen waren toegepast liep het beter aan MSC-kant, zonder dat daar echt grote kansen uit voortkwamen. Verder dan enkele mogelijkheden rond de zestien en twee gevaarlijke vrije trappen van Stefan Koppers en Jos Fidom kwamen de Meppelers niet.
Wel werd het in de 73e minuut nog 3-0 toen Melvin Veldhuis uit een corner met een kopbal doel trof.