Belangrijk was dat we als B1 vooral ons eigen spel moesten spelen. Tijdens de afgelopen trainingen is gebleken dat het team echt fantastisch kan voetballen. Zowel positioneel als technisch vormen de spelers van B1 echt een prima team. Belangrijkst is dat ze het zelf gaan geloven.Tegen HZVV wisten de zwart witten meteen te domineren en speelden goed combinatievoetbal. Dit resulteerde dan ook al vrij snel in een doelpunt. Sven wist met een fantastische sleepbeweging zijn directe tegenstander te passeren om vervolgens beheerst de bal in het net te schieten.

MSC bleef een duidelijk veldoverwicht houden en bleef prima voetballen. Na een prima opgezette aanval wist Jille de 0-2 op het scorebord te zetten. Er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht, maar toch kregen we het nog even lastig. De spelers merkten zelf al dat ze deze wedstrijd niet mochten verliezen en leken even te denken dat het vanzelf zou gaan. Even niet opletten resulteerde in een doelpunt voor HZVV B2.

Met deze stand leek HZVV er even in te geloven dat ze de wedstrijd misschien konden keren, maar de mannen van MSC pakten al snel het spelletje weer op en lieten de elf van HZVV geen andere keus dan te aanschouwen hoe MSC de ene kans naar de andere wist te creëren. Helaas vertaalde zich dit niet in doelpunten. Met de stand van 1-2 gingen we de rust in.

Na de rust een geconcentreerd MSC dat meteen het initiatief naar zich toe trok. Met name Jille en Sven domineerden op het middenveld. Beiden verzorgden ze steeds weer de opbouw en waren heer en meester op het middenveld. De andere spelers moeten we natuurlij niet tekort doen. Ook zei hebben een prima wedstrijd gevoetbald. Zelfs Ewout (onze keeper), die bijna de hele wedstrijd niets te doen heeft gehad, stond er op de momenten dat het moest.

Meerdere kansen dienden zich aan in de 2e helft, maar ook nu weer miste de scherpte voor de goal. Toch waren het Albert Jan, Rein en Chris die alsnog de bal in het net van de tegenstander wisten te krijgen waardoor de eindstand 1-5 genoteerd kon worden op het wedstrijdformulier.

 

Qua productiviteit had het beter gemoeten. De vele kansen resulteerden in 5 doelpunten, terwijl er dat eigenlijk wel 10 hadden moeten zijn. Wat in ieder geval wel duidelijk is geworden, is dat de spelers kunnen strijden en de tegenstander hun manier van voetballen kunnen opleggen. Als je als team zo voetbalt en 5 keer scoort, dan moeten we eigenlijk niet zeuren. Een prima start van de competitie!

 

Trainer B1