De mannen uit Dalen maken een moeilijk seizoen door en sluiten de ranglijst van de Hoofdklasse P af. MSC D1 daarentegen speelt een topseizoen en staat op een zekere tweede plek. Theoretisch konden de mannen van Vincent Kuik nog kampioen worden, maar niet meer op eigen kracht. Koploper JVZ D1 heeft aan 1 puntje uit twee wedstrijden voldoende voor de titel. Let wel, de tegenstanders voor hen zijn FC Assen en HZVV. Dus helemaal onmogelijk leek het niet.  Helemaal niet toen in de rust het bericht doorkwam dat JVZ thuis met 0-1 achterstond. Na afloop bleek dat de mannen uit Zuidwolde toch gewoon gewonnen hebben. Daarmee is JVZ D1 de terechte kampioen van dit seizoen. Proficiat aan JVZ D1. Zij hebben een prima seizoen gedraaid en zullen op divisie niveau een goed figuur slaan.
Terug naar de wedstrijd MSC D1 – Dalen D1. De eerste helft was ronsuit matig van MSC-kant. Misschien wel één van de slechtste 30 minuten van het seizoen. Slordig, niet scherp en slap was het spel van MSC D1. Kort voor rust wist Wesley na een goede pass van Patrick toch te scoren. In de rust moest Vincent even goed gas geven. Dat was lang geleden, maar het leverde weldegelijk resultaat op. In de tweede helft speelde MSC D1 namelijk weer een stuk beter. Kort na de rust schoot Yves een corner van Maarten knap in één keer achter de doelman uit Dalen. Daarna was het Daler verzet geheel gebroken en wisten Wesley (3x) en Hidde nog te scoren. De eindstand werd daarmee 6-0. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2012 – 2013 werd dus toch nog geheel in stijl afgesloten.
Wat nog rest in dit prachtige seizoen is de laatste uitwedstrijd tegen Steenwijk D1, het Euro Sportringtoernooi en een afsluitend toernooi in Beilen.