Voor Dames 1 van MSC-Antaris stond zaterdag 2 februari de competitiewedstrijd tegen DV Bolsward op het programma. s’Morgens waren er nog beste sneeuwbuien, maar s’middags tijdens de wedstrijd was er een mooi zonnetje. Voor aanvang van de wedstrijd werd er nog een minuut stilte gehouden, i.v.m. met het overlijden van onze oud-voorzitter en erelid Nico Krist.
Bij MSC- Antaris stonden na een hele poos uit de running geweest te zijn, Rachel Boekweg en Tineke Schutte weer in de basis. De damen begonnen niet sterk aan de wedstrijd, de speelsters hadden moeite om samen te spelen. Verkeerde passes en veel onnodig balverlies.
Het was dan ook verdiend dat Dv Bolsward in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. MSC-Antaris was in de aanval, en voorin werd onnodig balverlies geleden, Dv Bolsward maakte daar goed gebruik van door snel de bal bij hun aanvallers te bezorgen. Bij MSC was de omschakeling slecht, zo kon de spits van DV Bolsward alleen op het doel af gaan, en de 0-1 scoren. MSC-Antaris schrok hier wel een beetje van, er kwamen zo waar een paar redelijk aanvallen uit. Uit één zo’n aanval scoorde Veerle Ulrich de 1-1, zij krullende de bal van een aardige afstand in het doel. Het begon nu lekker te lopen, MSC kwam een paar keer via Michelle Boekweg gevaarlijk voor het doel van DV Bolsward, alleen was de eind pass niet goed. Het was die zelfde Michelle Boekweg die uit een rommelige situatie de 2-1 maakte. In de 27e minuut werd er gescoord uit een perfecte aanval, die werd opgezet via Yvet Mijnheer. Yvet speelde Joyce Bloemert aan, die gelijk door speelde op Veerle Ulrich. Veerle Ulrich stuurde Michelle Boekweg de diepte in, en Michelle haalde de achterlijn en gaf perfect voor op de inlopende Veerle Ulrich. 3-1 MSC.
Tien minuten later scoorde Tineke Schutte een schitterende goal, en in de 45e minuut deed Rachel Boekweg precies het zelfde. Beiden dames scoorde van ongeveer 30 meter, vanaf de rechterkant draaide zij de bal in de linkerkruising. MSC-Antaris ging rusten met een 5-1 voorsprong. In de tweede helft kregen de toeschouwers een slechte pot te zien, er werd slecht samengespeeld en speelsters liepen constant uit de organisatie. Het bijzondere aan de tweede helft was het scoren verloop, de 6-1 was in de 60e minuut, de 7-1 in de 75e minuut en de 8-1 in de 90e minuut. Dus steeds na een kwartier spelen scoorde MSCAntaris, door Joyce Bloemert en 2 keer Jetty Koopman. MSC-Antaris won verdiend de wedstrijd, maar met zeer matig voetbal. Volgende week staat de oefenwedstrijd tegen Sc Genemuiden op het programma.