Het internationale jeugdvoetbaltoernooi, met bijna tweeduizend deelnemers uit vijf Europese landen, wordt op 11 en 12 juni gespeeld in Meppel en Nijeveen. Het toernooi wordt voor de 25e keer afgewerkt. Voor de organiserende stichting Inter Jeugd Voetbal (IJV) Meppel reden voor een voetbalfeestje voor de jeugd. Vijf jaar geleden wist IJV de jeugd van het Argentijnse Boca Juniors naar Meppel te halen. Nu is het de beurt aan de oudste jeugdselectie van Botafogo, bijgenaamd ‘Het Grote Vuur’.
Bekende spelers
De Brazilianen maken momenteel een tour door Europa. Afgelopen weekeinde nam het team met spelers onder de 19 jaar deel aan de Copa Amsterdam. In de finale verloor Botafogo na het nemen van strafschoppen van Ajax A1, de oudste Amsterdamse jeugdselectie die onder leiding staat van Dennis Bergkamp en Fred Grim.
Botafogo leverde in het verleden al heel wat voetbaltalenten af. Te denken valt aan spelers als Mário Zagallo, Garrincha, Socrates, Bebeto en Cicinho. Ook nu herbergt het oudste jeugdteam weer een aantal spelers die over enkele jaren te bewonderen zullen zijn in verschillende Europese competitie. Grote smaakmaker van het huidige jeugdteam is aanvoerder en spits Jairo de Macedo da Silva.
Meppeler selectie
De Meppeler selectie is vooral gevormd door spelers die in het verleden hebben deelgenomen aan de Drenthe Cup. Namens Alcides komen Eric-Jan Lijzen, Martin van ’t Ende en Erik Telkamp in actie. Van MSC zijn Marc Holterman, Stephan Besuijen, Benne en Sebastian Sparenberg en Arnold Otten aanwezig en SVN’69 levert Florian Gijzen, Jarno Westenbrink, Niels Keizer en Pieter Speelman. Het team wordt aangevuld met de Meppelers Herre Huberts (WHC), Daniël Zeldenrust (FC Meppel), Jeffrey Bosch (ACV) en Wouter Marinus (SC Heerenveen en Oranje onder 17 jaar). De bekende Meppeler voetbaltrainer Jacob Botter begeleidt het team. De wedstrijd wordt geleid door de bekende betaald voetbalscheidsrechter Ben Haverkort. Hij krijgt assistentie van arbiters van de scheidsrechtersvereniging Meppel en omstreken.
De toegang tot deze wedstrijd, die gespeeld wordt op het hoofdveld van Alcides, is gratis. Het duel begint om 19.00 uur.