Samen, met elkaar en voor elkaar. Binnen en buiten de vereniging. Dat was kort samengevat de boodschap die voorzitter Arjan Jonkers van MSC voor zijn leden had tijdens de zondag gehouden nieuwjaarsreceptie.

In een met meer dan tweehonderd mensen gevuld clubhuis blikte Jonkers terug op het voorbije jaar. Een jaar met sportieve hoogtepunten als bijvoorbeeld de promotie van het eerste zaterdagelftal en het recente kampioenschap van het JO19-team. En natuurlijk ook de winst van MSC Zo1 tijdens het Jan Bralten | Stadtmuller Futsal toernooi. ‘Maar beste mensen, bij MSC gaat het niet alleen om winnen’, zo sprak Jonkers de aanwezigen toe. ‘Ja wanneer je voor prestatievoetbal kiest, dan gaat het wat meer over winnen en presteren. Maar in mijn optiek moet ook daar plezier altijd voorop staan. Zonder plezier geen prestaties. Op welk niveau dan ook. En volgens mij stralen wij dat bij MSC, in alle geledingen, ook wel uit. Winnen is mooi en heel belangrijk, maar niet altijd ten koste van alles. Wanneer je voor onze vereniging kiest, kies je voor meer dan alleen trainen en het spelen van wedstrijden. Je kiest dan ook voor saamhorigheid, teamgeest en je maakt dan onderdeel uit van onze club. Samen maken we MSC, een vereniging met respect, plezier en omkijken naar elkaar. In goede en slechte tijden.’
Mindere tijden kende MSC natuurlijk ook in het afgelopen jaren. Jonkers benoemde ingrijpende overlijdens en een aantal ernstoge ziektegevallen binnen de vereniging waarbij de ernstig zieke Damion van Stormbroek nog het verst in het geheugen ligt.

‘Samen’ kwam ook terug in de vooruitblik op het nieuwe jaar. Een jaar waarin er weer veel staat te gebeuren bi MSC. Zo wordt het hoofdveld komende zomer volledig gerenoveerd en daarbij wordt nogal wat werk verwacht van vrijwilligers. Een ander onderwerp dat zeker besproken gaat worden is samenwerking met de andere voetbalverenigingen in Meppel. ‘Wie de bevolkingsontwikkeling van onze stad volgt, weet dat er in de nabije toekomst veranderingen zijn. Meppel wordt niet groter en de gemiddelde leeftijd van de bevolking stijgt. Dus minder aanwas van nieuwe leden. Hoe gaan we hiermee om? Wat kunnen we daar aan doen? Kunnen we dat als MSC alleen opvangen of moeten we dat samen doen? Heel interessante vraagstukken om over na te denken’, zo zei Jonkers.
Een andere spannende ontwikkeling die binnenkort tot een climax komt is het opheffen van de scheiding tussen het zaterdag en zondagvoetbal. ‘Onze verenigingsslogan is al tien jaar ‘Sportief & Spraakmakend’. En dat laatste blijven wij ook zeker. Wordt de scheiding tussen zaterdag en zondag opgeheven, dan gaat MSC de boeken in als landelijk initiatiefnemer van dit alles. Op zich heel bijzonder. En het is een must. We moeten het ook nu doen. Als clubs staan we nu nog aan het roer. Over enkele jaren wordt het van een andere kant opgelegd en hebben we maar te schikken. Nu kunnen we zelf nog meebeslissen over hoe wij als clubs het graag zien.’
Jonkers had tot slot natuurlijk nog aandacht voor de winst van het eerste zondagelftal zaterdag tijdens het prestigieuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. ‘Door de aandacht die dit toernooi krijgt, staat onze vereniging nog meer op de kaart. Echt geweldig.’ Aan het einde van de receptie werden nog een aantal leden in het zonnetje gezet vanwege hun langdurige lidmaatschap van de vereniging. Onderscheidingen waren er voor Johan Kienstra, Cor Dunnink en Hilbert Noordermeer (allen 25 jaar lid), Klaas Drenth (40 jaar lid), Jan Hogenkamp (50 jaar lid) en Hans Knoop en Ivo Pasveer (60 jaar lid).