Het grootste evenement voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 mag al jaren rekenen op een bijzonder grote opkomst. Naar verwachting doen ruim zevenhonderd jongens en meisjes mee aan het zeven keer zeven en het vier keer vier toernooi, dat wordt ondersteund door vrijwilligers van MSC, FC Meppel en Alcides.

Doel van het evenement is om kinderen enerzijds meer te laten bewegen en anderzijds hen te laten kennismaken met voetbal en de verenigingen. Ook willen de clubs graag meer vrijwilligers (o.a. ouders) betrekken bij de vereniging. Geprobeerd wordt om de opening van het evenement te laten verzorgen door een bekende Nederlandse voetballer.

Kinderen kunnen zich via de school opgeven om met een team mee te doen. Voor alle deelnemers zijn er vaantjes en natuurlijk gaan de winnaars met een mooie beker naar huis. Na de voorrondes, melden 30.000 leerlingen zich voor de regiofinales, en daarna eventueel de districtsfinales. Op 20 juni komen de beste schoolteams uit de zes districten naar Zeist voor de landelijke finales Schoolvoetbal. Lammert Meester: ‘In voorgaande jaren bleek dat de Meppeler teams goed vertegenwoordigd waren bij deze finales. In de groepen zeven en acht mochten zowel de jongens als de meisjes van het Stadskwartier naar de regiofinales. In de groepen 5 en 6 wonnen de jongens van De Woldstroom en de meisjes van de Anne Frankschool. Hopelijk doen onze scholen het ook in 2015 weer goed.’

Ronaldo
Dit jaar spelen bij FC Meppel de meisjesgroepen 5-6-7-8. Bij MSC en Alcides komen de jongens uit de groepen 5-6-7-8 in actie. Voor het Schoolvoetbaltoernooi is een speciale facebookpagina gestart, met de naam ‘Schoolvoetbaltoernooi Meppel’. Via Facebook is ook een leuke actie opgezet. Kinderen die iemand kennen die erg lijkt op topvoetballer Ronaldo, of die zelf op deze vedette lijken, kunnen hun naam taggen onder het bericht. Op 10 april wordt de beste Ronaldo Look –a-like gekozen. Hij ontvangt een echt Real Madrid shirt met de eigen naam. Meisjes mogen zich (laten) opgeven als ze heel erg op voetbalster Anouk Hoogendijk lijken. De winnares krijgt een Nederlands Elftalshirt met eigen naam. Beide prijzen worden uitgereikt aan het einde van de middag.