MSC-trainer Herman Scherpen was na afloop van de wedstrijd tegen Achilles niet te genieten. Waar hij vooraf bang voor was geweest, gebeurde namelijk zondagmiddag in de Drentse hoofdstad. MSC speelde inspiratieloos en kwam op de beslissende momenten tekort. MSC startte in Assen tegen een door blessures zeer verzwakt Achilles zonder de geschorste aanvoerder Vincent Oosterkamp. In een gelijk opgaande openingsfase kregen beide ploegen kleine kansen. Van afstand was de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk, maar telkenmale stond doelman Marc Holterman op zijn post. Aan de andere kant waren Bjorn Bakker en Carlos Lopes Macedo dreigend, maar scoorden ook zij niet. Tien minuten voor rust was het dan wel raak. Justin Benjamins zorgde met zijn eerste goede actie van de wedstrijd direct voor de 0-1. Hij liet van dichtbij doelman ???? kansloos. De voorsprong leek MSC vleugels te geven. Het had voor de thee ook de voorsprong ook moeten verdubbelen, maar Jos Fidom miste de uitgelezen kans hiertoe.

Na rust daalde het spelniveau naar een bedenkelijk niveau. MSC speelde met de wind in de rug slordig. Passes kwamen niet aan, duels werden verloren. Zonder zelf groots te spelen nam de thuisploeg nadat MSC driemaal had gewisseld, het initiatief over. Toch duurde het tot tien minuten voor tijd dat het overwicht in de score werd uitgedrukt. Een overtreding van Lars Dunnik  in eigen strafschopgebied leverde Achilles een penalty op. De 18-jarige Stan Haanstra wist wel raad het dit buitenkansje: 1-1. Het wachten was daarna op de Asser voorsprong. En die kwam er ook. In blessuretijd lepelde Haanstra de bal over Holterman en bezorgde daarmee zijn ploeg de winst.

Herman Scherpen had het vanaf de zijlijn vol afgrijzen gadegeslagen. Wat de trainer betreft mag het seizoen er dan ook zo snel mogelijk eindigen. ‘Het was niks’, zo blikte hij terug op het duel. ‘Er ging te veel mis. Je hoopt wanneer dat wanneer je een paar wedstrijden voor het einde veilig bent, je het seizoen goed afsluit. Maar dat doen we dus niet. Op deze manier is het waardeloos. Volgende week de laatste wedstrijd tegen De Bataven en daarna het seizoen snel afsluiten en voorbereiden op een nieuwe seizoen. Met een frisse groep een nieuwe start maken.’ Voor Robert Schonewille zit het seizoen er nu al op. De middenvelder die vertrekt naar WHC in Wezep liep opnieuw tegen geel aan en mist door zijn vijfde gele prent de laatste wedstrijd voor het seizoen. In dat duel staat voor De Bataven nog wel wat op het spel. Zij kunnen de derde periodetitel veroveren.

Opstelling MSC: Holterman, Besuijen (Dunnik), Zomer, Lopes Macedo, Kampman, Schonewille (Talsma), Huiskes, Bakker, Benjamins, J. Fidom (Hussein) en C. Fidom.

Bijzonderheden: geel voor Schonewille (MSC)

Scheidsrechter: S. Veekamp

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd gemaakt door Peter van de Werf.