Het eerste elftal van MSC houdt in het nieuwe seizoen nagenoeg hetzelfde gezicht. Van de huidige selectie hebben slechts twee spelers aangekondigd andere plannen te hebben: doelman Marc Holterman en Lotfi Elkhatari. Zeker negen spelers stromen vanuit de JO19 door naar de eerste selectie van trainer Guido Wind en tweede selectie van trainer Nico Baloeboen. Het bestuur van MSC is erg blij met die ontwikkelingen. “We willen stabiliteit en groei op prestatief gebied met kleine stappen vooruit voortzetten. Liefst met zoveel mogelijk ‘eigen’ jongens. Dat lukt in deze tijd niet elke vereniging. Her en der is het een duiventil van komende en gaande spelers. Ik denk dat we dus op de goede weg zitten”, zo laat bestuurslid Technische Zaken Erwin Stephan desgevraagd weten. Hij sluit niet uit dat nog meer talenten zich de komende weken aansluiten bij de prestatieve elftallen van MSC. 

Bij de eerste selectie die nog volop kans maakt op promotie naar de 3e klasse, vertrekken dus twee spelers: Marc Holterman en Lotfi Elkhatari. De eerste heeft na 15 seizoenen in het eerste elftal van de wit-zwarten te hebben gespeeld, aangegeven in een lager elftal te gaan spelen. Elkhatari (21) die begon met voetballen in de Ukkies bij MSC in het seizoen dat de nu 34-jarige Holterman definitief doorbrak in het eerste elftal, gaat z’n geluk beproeven bij FC Meppel. Trainer Guido Wind denkt dat richting het nieuwe seizoen de concurrentie gaat toenemen. Patrick van Keulen gaat weer aansluiten bij de selectie net als het grote JO19-talent Sander Bouwman. Daarnaast gaan ook de lang geblesseerden Juliën Stephan, Hidde Bakker en Daan Admiraal weer deel uitmaken van de groep.

Nieuwe gezichten

Nieuwe gezichten zijn er in de voorbereiding ook. De van FC Meppel afkomstige Rense van Dijk en Hans Mansveld sluiten bij de eerste selectie aan. Trainer Wind is tevreden met de versterkingen.  “Beide heren nemen behoorlijk wat ervaring en routine met zich mee. Dat is iets wat onze jonge selectie goed kan gebruiken, zeker ook omdat de ervaren Marc Holterman stopt. Rense is een speler die de balans kan bewaken vanuit de as en Hans brengt snelheid en diepte mee in onze voorhoede, daar ontbreekt het wel eens aan in dit seizoen.” Wind gaat er vanuit dat er nog meer spelers zich gaan aansluiten bij de selectie. “We zoeken in ieder geval nog naar een keeper die samen met Ruben Sijbom de strijd aangaat voor een plaats onder de lat.”

Nieuw gezicht in de eerste selectie in het seizoen 2023-2024 is Rense van Dijk (31). Hij komt over van FC Meppel. De oudere broer van MSC-aanvoerder Max wil graag nog eens met zijn broer in één elftal spelen en maakt dus de overstap naar MSC. Rense die in Meppel samenwoont met vriendin Harma, heeft bijna z’n hele voetballeven bij FC Meppel gespeeld. In de senioren speelde hij voornamelijk bij het eerste elftal van FC Meppel en tussendoor was hij twee seizoenen actief voor Vitesse’63 in Koekange. Rense komt met een duidelijk doel naar MSC: ‘De komende jaren samen met mijn broer Max mooie prestaties neerzetten met deze mooie jonge spelersgroep.’

De tweede nieuweling is Hans Mansveld. Ook hij komt over van FC Meppel. De 30-jarige aanvaller die het liefst op de flanken speelt, woont samen met zijn vriendin Lisa in Meppel. Over een aantal maanden worden ze ouders van hun eerste kindje. Hans die in het eerste en tweede elftal van FC Meppel heeft gespeeld, kijkt er naar uit om bij MSC de sportieve ambities die hij zeker nog heeft waar te maken. “En dat samen met de jonge, kwalitatief sterke selectie die er bij MSC staat”, aldus Mansveld.