Voordat ik mijn stalen ros zou beklimmen, belde ik even met mijn opdrachtgever, om te vragen om welk zaaltje het ging. Bleek het Sporthal de Koedijkslanden te zijn, waar de heren (u zult het wel begrijpen) gingen voetballen. Dat werden dus geen geuren van eau de cologne en after shave, maar onfris ruikende okseldampen. Mijmerend over het Ogterop-spektakel van bijna vier jaar geleden (herinnert u het zich nog?) trapte ik, een deuntje fluitend, richting Zuiderlaan………. MSC…… ik’ou er so fàààn…..

Wie had verwacht slechts oude mannetjes in de zaal te treffen, kwam bedrogen uit. Ook 21-jarigen, nog in de bloei van hun leven, draaiden mee tijdens dit toernooi. Sommige supporters haalden deze leeftijd geen eens (zie de foto’s) en waren in groten getale op hun fietsjes naar de sporthal gekomen.

Drie scheidsrechters – Jan, Ezau en Eddy – leidden alles in goede banen.

Er heerste een ontspannen sfeer. Behalve dat het gezellig was (zowel in het café als in de zaal), wisten sommige toeschouwers al wie de winnaar zou worden. Hieronder de uitslag…….

 

MSC 3 werd eerste (de heren in zwart en wit). Een goede tweede waren de heren – in de gele shirts – van MSC 4 B. De derde plaats was voor MSC ZA B. Voor de volledigheid vermeld ik nog even de plekken vier tot en met acht: 5 A, 4 A, ZA A, ZO en 5 B.

 

RW