Vrouwen 1 heeft afgelopen zaterdag een simpele overwinning geboekt op Be Quick vr2. Na een 0-0 ruststand stond er na 90 minuten 0-2 op het scorebord.

Be Quick dat drie dames van vr1 in het elftal had trapte om half drie af. Na wat aftasten was de eerste kans voor MSC. Kirsten werd diepgestuurd maar lobte de bal helaas naast de goal. Het was voornamelijk een spel op het middenveld en echte kansen leverde het niet op. In de eerste helft moest Annet nog eenmaal duiken op een schot maar pakte deze bal keurig. De ruststand was daarom ook 0-0.

In de 2e helft voetbalde MSC een stuk makkelijker en een tempo of 4 hoger. Rachel brak door aan de linkerkant, Kirsten liep goed mee kreeg de bal ook aangespeeld en scoorde, maar helaas liep ze in buitenspelpositie en ging het doelpunt niet door. Later kreeg Judith de bal liet iedereen haar rugnummer zien, maar schoot aan de verkeerde kant van de paal. Even later was het wel raak. Veerle kreeg de bal, gaf een panna-pass op Kirsten die goed de achterlijn haalde, keurig teruglegde en Veerle schoot de 0-1 binnen. Iets later kreeg Judith de bal in de 16 meter schoot diagonaal in, de keepster kon nog net met haar teen erbij maar Rachel was goed meegelopen en schoot zo de 0-2 tegen de touwen. De overige tien minuten werd er niet veel meer gecreeerd, en vond de scheidsrechter het wel goed na exact 90 minuten. Door deze overwinning steeg vr1 weer een positie op de ranglijst en houdt het de top in het vizier.

Aanstaande zaterdag spelen de dames op 15:00 uur thuis tegen AZSV. Bij winst stijgen de dames naar de 3e plaats.

Tekst: David Bottenheft