Quick’20 is een amateurclub van formaat, in alle opzichten. Met meer dan 2.000 leden, beschikt het over een prachtig ruim opgezet complex met meerdere kunstgrasvelden en een hoofdveld dat nog ouderwetse voetbalsfeer uitstraalt. De kantine – het clubhuis is een meer passende benaming – is modern, ruim en beschikt over een speciaal jeugdhonk en een prachtige bestuurs-/sponsorruimte. En daar waar MSC dit seizoen geen A-junioren team heeft, brengt Quick’20 er vijf in competitie. Zie daar de verschillen.

Wellicht waren het al deze zaken tezamen die MSC D1 te veel imponeerden en voor zorgen dat het merendeel van het elftal in de eerste helft niet thuis gaf. Het resultaat was een slappe vertoning zonder ook maar enkele overtuiging om een goed resultaat neer te zetten. MSC D1 verloor veel duels. Ook waren er weinig lopende mensen zonder bal, was de passing slordig en onnauwkeurig en zat er geen enkele verrassing in het aanvalsspel. Resultaat van dit alles: pas in de 26ste minuut schoot MSC D1 voor de eerste keer op goal.

Aan de andere kant was het in de achtste minuut al fout gegaan, voor de verandering maar weer eens bij een corner tegen. Het begon bij Stue die een rebound weggaf. Deze tweede bal bleef liggen en Quick’20 kon de 1-0 binnenschieten, omdat de meeste MSC-spelers niet kort genoeg op de man zaten en keken in plaats van handelden. In de 14e minuut werd het 2-0. Weer uit een corner, waarbij Jeen zich bij de eerste paal liet verrassen. Zijn tegenstander kwam eenvoudig voor hem en tikte simpel de 2-0 binnen.

Vreemd genoeg was Quick’20 in de eerste helft helemaal niet zo heel dominant. In de 27e minuut kregen ze pas hun eerste uitgespeelde kans. Maar ja, toen stond het al 2-0 en daar gaat het om. MSC kreeg aanvallend weinig voorelkaar. Getuige de nul corners voor en drie tegen. De voorhoede straalde geen overtuiging uit en kwam daardoor kracht tekort en op het middenveld waren we continue een stapje te laat en was er weer veel balverlies. Juliën draaide continue dezelfde situatie in en speelde te veel in één tempo. Ook Jason wist geen stempel te drukken op het geheel en Jeen deed voornamelijk aan kijken.

In de rust werd de mannen dus klip en klaar duidelijk gemaakt wat er niet goed ging en wat er moest gebeuren om in de tweede helft beter voor de dag te komen. Het team pakte de boodschap van de trainer goed op en over de tweede helft kunnen we daarom kort zijn. Die speelde zich voornamelijk af op de helft van Quick’20 D1. MSC D1 was de bovenliggende partij en kreeg een aantal mogelijkheden via Romein en Juliën. Echt uitgespeelde kansen waren er niet, maar MSC D1 had duidelijk het betere van het spel. Quick’20 werd pas weer een beetje gevaarlijk toen MSC tien minuten voortijd achterin één-op-één ging spelen.

De conclusie moet helaas zijn dat MSC D1 deze dag in de eerste helft op mentaal gebied te kort kwam en dus vooral van zichzelf heeft verloren. De mannen startten met veel te veel respect voor de koploper en hadden beter gekund en gemoeten. Al met al dus een teleurstellende wedstrijd, waarin MSC D1 minimaal een punt had kunnen halen. Maar had kunnen telt niet in het voetbal.