De tegenstander van vandaag was Oostenburg A1, een degradatiekandidaat waar de vorige keer met moeite van was gewonnen. Tegen de andere degradatiekandidaten speelde de A1 altijd goede wedstrijden met als resultaat vaak monsterscores. Vandaag was echter een andere situatie. Toentertijd speelde A1 om de periodetitel, maar nadat deze titel was binnengesleept verdween de motivatie en beleving binnen het team. De periodetitel was binnen, degradatie was onmogelijk en stijgen op de ranglijst leek een onbegonnen zaak. Het was vandaag dus belangrijk dat er niet alleen maar gewonnen werd, maar dat ook de motivatie en beleving weer binnen het team zichtbaar werden.

A1 begon goed aan de wedstrijd en al snel stond de 1-0 op het scorebord. Na vijf minuten was het Mark Lakerveld die na een corner van Rob Colenbrander, vrij kon inkoppen. Zo leek het A1 voor de wind te gaan en zou een monsterscore weer binnen handbereik liggen. De 2-0 liet echter lang op zich wachten en kans op kans werden gemist. Het was “doelpuntenmachine” Guido Meeuwes die nog voor rust de mentale barrière doorbrak, snel achter elkaar voor de 2-0 en 3-0 tekende en daarmee een belangrijke rol vervulde. Met deze twee doelpunten steeg Guido naar de tweede plek op onze topscorerslijst van MSC A1. Voor rust werd het ook nog 4-0 door Gijs Stokvis. Met een bekeken schotje passeerde hij, nadat hij op de rand van het zestienmetergebied werd aangespeelt, de keeper in de verre hoek. Met 4-0 werd de rust ingegaan. MSC A1 speelde in de eerste helft met vlagen goed voetbal, maar het was vooral nog slordig.

De tweede helft was zeer slecht van MSC A1 en de slordigheid bleef ook de boventoon voeren in het spel van A1. Echter werd in deze helft de score nog uitgebouwd tot 8-0. Mark Lakerveld, Rob Colenbrander, Bram Beijer en Mels Huisman konden in deze helft de doelpunten op hun naam schrijven. Daarbij moet ik nog vermelden dat het doelpunt van Mels een schitterend doelpunt was waarbij hij een paar man van Oostenburg A1 het bos in stuurde en zelf kon afronden.

Zo is de wedstrijd tegen Oostenburg A1 toch uitgelopen op een monsterscore en heeft A1 zich qua uitslag goed gerevancheerd van de vorige wedstrijd. De motivatie en beleving lijken weer een beetje terug de vloeien binnen het team en dit is ook een noodzaak, want op 19 april staat de uitwedstrijd tegen FC Meppel A1 op het programma. Op deze datum zal er een gemotiveerd A1 op de grasmat staan dat speelt met beleving!