De Sneeker voetbalschool in Meppel is een initiatief van de voetbaltrainers Loet Boot en Menno van Dam. Het is de bedoeling dat de eerste serie van tien trainingen begin april gaat beginnen. De voetbalschool gaat gebruik maken van de accommodatie van zondag eerste klasser MSC-Antaris.
De accommodatie bij MSC- Antaris is in het laatste jaar een perfecte trainingslocatie geworden door aanleg van een (top)kunstgrasveld. De voetbalschool die haar oorsprong kent in Sneek, gaat dus nu ook van start in Meppel.
De Sneeker Voetbalschool heeft de beschikking over gediplomeerde trainers, die.hun sporen in het jeugdvoebal hebben verdiend. Verder heeft ook een aantal voetbaldeskundigen toezegging gedaan om als gastdocent op te treden binnen de nieuwe voetbalschool. “De Sneeker Voetbalschool” met Jan de Jonge, hoofd opleidingen bij SC Heerenveen als beschermbeheer, richt zich niet alleen op jongens en meisjes in Meppel maar op kinderen uit de hele omgeving. De voetbalschool biedt jongens en meisjes van 8 t/m 16 jaar, die dat graag willen, een extra training naast de eigen training bij hun vereniging. Sommigen hebben op hun club het geluk dat ze twee keer kunnen trainen, veel anderen maar een keer. Dus kinderen die hierdoor enthousiast worden en graag (nog) betere voetballer/ster willen worden, zijn bij de Sneeker voetbalschool aan het goede adres.
De deelnemers trainen als echte profs in uniforme kleding. “De Sneeker Voetbalschool”, geeft de training wekelijks op vrijdag van 16.45 tot 17.45 uur en op zondag van 8.45 en 9.45 uur. Onder leiding van enthousiaste en gekwalificeerde trainers wordt gewerkt in kleine groepjes. In groepjes wordt dan getraind op de technische vaardigheden. Dat houdt in, veel kappen en draaien, passen en trappen, dribbelen en drijven, en passeren. Ook wordt tijden de cursus een toets spelregels gehouden. De initiatiefnemers van de voetbalschool zien de jeugd liever op het veld, dan thuis met FIFA 2010 achter de spelcomputers.
Om met ” De Sneeker Voetbalschool ” bij MSC-Antaris in Meppel een goede start te kunnen maken, hopen Boot en van Dam in eerste instantie op ongeveer 60 tot 80 kinderen. ‘De voetbalschool is een perfecte aanvulling op de trainingen bij de voetbalclubs, die soms, met alle respect, worden gegeven door goedwillende ouders zonder enige basiskennis’, vertelt Loet Boot die verder vertelt dat de voetbalschool ook op medewerking kan rekenen van de fysiotherapeuten van Paramedisch centrum Meppel onder leiding van Rob Hoogeveen.
 
Voor opgave en of nadere inlichtingen: Loet Boot, tel. 0642895990 of Menno van Dam, tel. 0657577085 E-Mail : info@sneekervoetbalschool.nl of zie onze site met nog meer informatie , www.sneekervoetbalschool.nl
.