Zet een willekeurig stoeltje neer langs de lijn bij MSC en…… auto’s, motoren, vrachtwagens en de laatste caravans van het seizoen zoeven aan je voorbij. Op het veld vliegt men je voorbij, zó hard is men aan het rennen. Een totaal ander beeld, wat natuurlijk helemaal niet zo verwonderlijk is. In Nederland is een Nederlander gewend aan snelheid, gejaagd bezig zijn, drie dingen tegelijk in je opnemen, twee zaken in één keer doen. Is men in Frankrijk, dan heeft men vakantie en….. kan men de tijd nemen om zich te concentreren op slechts één ding.

Toch zouden we eens moeten proberen dat Franse gevoel in ons dagelijkse, Nederlandse leven, vast te houden en je niet zo druk te maken over bepaalde dingen.

Neem bijvoorbeeld het claxonneren van een auto achter je, als je voor een verkeerslicht staat te wachten. In Frankrijk bedank je de persoon, omdat hij of zij je heeft geholpen. Jij zat te suffen en had niet gezien dat het licht al op groen stond. Claxonneer jij, dan zal jij bedankt worden door een handgebaar, waarna de Franse bestuurder de kruising oversteekt.

Gebeurt dit in Nederland, dan zal er altijd een partij zijn die boos gaat worden. Hierdoor durf jij je voorganger bijna niet toeterend er op te wijzen dat het licht op groen is gesprongen. En zal je geïrriteerd raken als er achter jou een luid hoorngeschal weerklinkt.

Het is dus een kwestie van: hoe kijk je tegen dingen aan en hoe reageer je in bepaalde situaties.

RW

SR3Art1 SR3Art2 SR3Art3 SR3Art4 SR3Art5 SR3Art6 SR3Art7 SR3Art8 SR3Art9 SR3Art10 SR3Art11 SR3Art12 SR3Art13 SR3Art14 SR3Art15 SR3Art16