Winst betekende aansluiting met de koplopers in de 1e klasse. MSC C1 had in de 1e helft een groot veldoverwicht op onze groen-witte buurman. Aanvankelijk leverde dit geen kansen op . Gaandeweg kwamen de mannen van John Tanalepy op stoom en werd er fraai combinatievoetbal op de mat gelegd. Het spel van C1 was van behoorlijk niveau.
Dit leverde alsnog fikse kansen op : voor open doel in de handen van de keeper, net naast, op de paal, alleen voor de keeper etc. De bekende Johan C. heeft nog weleens een pakkende uitspraak gedaan: “als je niet scoort dan win je niet”. Vaak zie je dan als er niet gescoord wordt, een mogelijkheid “aan de andere kant” die wel wordt benut. Een vrije trap werd uit het niets in 1 keer verlengd: keeper Ewout was kansloos: 0-1. 
Na de rust hetzelfde beeld: enkele fraaie kansen die of net over – of net naast gingen. De 0-2 voor FC Meppel uit een counter hield niet in dat MSC het opgaf. Marcel de Ruiter schoot fraai in na een vloeiende aanval via Robert Padding : 1-2.
MSC speelde inmiddels 1 op 1 en vrijwel in dezelfde minuut maakt FC Meppel hier gebruik van :1-3.
Een hartverwarmend hardwerkend C1 probeerde het tij te keren maar dat mocht niet baten. Het vertoonde spel en de getoonde werklust  biedt veel perspectief al hadden we liever gewoon de 3 punten in eigen huis gehouden.
Volgende week thuis tegen Flevo Boys;  de gelegenheid voor revanche.