De vele toeschouwers werden getrakteerd op een bijzonder spannende wedstrijd. De jongens van MSC F1 speelden in de eerste helft tegen de wind in. Wij speelden in onze vaste opstelling met Jarno in de goal, Koen, Niek en Gerson op de achterste linie, Jesse op het middenvel d en Michael en Marc in de voorhoede. Yves begon op “de bank” en zou enkele minuten later op de positie van Jesse invallen.In de eerste helft werd prima gevoetbald. De jongens lieten de bal het werk doen en geregeld kwam MSC in scoringskans. Waar de mannen anders prima met de kansen weten om te gaan, was dit vandaag het manco; wij scoorden te weinig en daardoor verloren wij de wedstrijd. MSC kwam via een prachtige soloactie van Michael op een verdiende 1 – 0 voorsprong. De bal verdween hoog in de rechterbovenhoek en de keeper van De Wijk F1 had het nakijken.  De jongens van De Wijk kwamen echter binnen enkele minuten op gelijke hoogte via een prima ingeschoten bal.  Door een tackel van achteren op de benen van een De Wijk speler kreeg MSC een vrije trap tegen. Een mooi afstandschot verdween achter Jarno in het net en MSC F1 stond met 1 – 2 achter.  MSC bleef rustig voetballen in het volste vertrouwen zelf nog wel een aantal keren te zullen scoren, maar vandaag miste wij de scherpte en het geluk, de bal mocht er niet in!
In de pauze namen wij de afspraken nog een keer door en er vast van overtuigd dat wij de wedstrijd in de tweede helft naar ons toe zouden kunnen trekken begonnen wij met frisse moed aan het tweede fase. Waar MSC bleef voetballen, wachtten relatief veel spelers  van De Wijk de bal op ter hoogte van de middenlijn. Waar MSC verzuimde gelijk te maken scoorde De Wijk in een goed uitgespeelde counter uiteindelijk de 1 -3. Het was inmiddels te laat om de stand in ons voordeel te beslissen – aan een gelijkspel zouden wij genoeg hebben gehad – en De Wijk ging met de beker terug naar huis. Het verdriet en de teleurstelling onder de spelers van MSC en de aanwezige toeschouwers was duidelijk merk- en voelbaar, maar het is niet anders, ook verlies in een kampioenswedstrijd hoort bij het voetbal. Een kleine pleister op de wonden was een cadeautje voor iedere speler, iedere speler kreeg een mooie voetbal uitgereikt.
Tot slot, de trainers, coach, ouders , andere familie, vrienden,  bekenden en (MSC) sportgenoten zijn allemaal zeer trots op de prestaties van de jongens van MSC F1. Immers, wie had verwacht dat wij het zover zouden schoppen in de najaarscompetitie? Deze teleurstelling maakt ons sterker en wij gaan dan ook onverdroten door.
Paul Veltman
 
Foto’s Marinus Otter volgen