Onder leiding van de zeer goed fluitende scheidsrechter Jille Ganzinga werd voortvarend gestart. Beide ploegen kregen enkele kansen. Maar MSC was in het begin van de wedstrijd iets sterker dan de Nijeveners. Halverwege de eerste helft brak Jordy op links uit. Hij rende met de bal op het doel af en omspeelde de keeper: 1 – 0.Maar toen keerde de wedstrijd en D3 kreeg het vanaf dat moment erg moelijk. Gelukkig stond keeper Thorsten vandaag erg goed te keepen. Al snel bleek dat enkele spelers vandaag niet in grootse vorm waren. Maar de rust werd gehaald zonder dat SVN’69 kon scoren. Na de pauze bleef de ploeg uit Nijeveen druk zetten op het MSC-doel. En al snel werd er gescoord. Een hard schot verdween via het lichaam van Bart in het eigen doel: 1 – 1. De druk bleef aan en halverwege de tweede helft ging er in het strafschopgebied een MSC-hand naar de bal. Terecht floot de scheidsrechter voor een strafschop. Ondanks dat Thorsten in de goede hoek dook verdween de bal in het doel: 1 – 2.
MSC probeerde nog aan te vallen, maar niets lukte meer. De stand veranderde dan ook niet eer. Teleurgesteld liepen de spelers van het veld.
Maar vanmiddag bleek dat de competitie nog spannend blijft. Ook Alcides D2 heeft vandaag verloren en de koppositie is nu in handen van Genemuiden D3.

Eind november speelt MSC D3 nog thuis tegen Steenwijkerwold, maar Alcides en Genemuiden spelen dan tegen elkaar.

 

Foto’s Kees Veelo