In de afgelopen twee maanden is het aantal jeugdleden van M.S.C.-Datell, met een toename van 15 procent, spectaculair gegroeid. De Meppeler voetbalvereniging heeft nu meer dan tweehonderd jeugdleden. Jesper Vegter was de gelukkige om zich als 200e lid aan te melden. Komende zondag tijdens de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Emmen AV. zal hier de nodige aandacht aan geschonken worden. Jesper is aanstaande zondag pupil van de week bij deze wedstrijd.

Naast de ledengroei is er bij M.S.C.-Datell ook een verheugende groei in de jeugdbegeleiding door spelers van de 1e selectie. Momenteel zijn al zeven spelers actief in de begeleiding van verschillende. Dit is een prima ontwikkeling, in het bijzonder voor de binding binnen de vereniging. Groei zit er ook in de beleving en het plezier binnen de jeugd en begeleiding. Dit kan bijvoorbeeld afgeleid worden uit de grote opkomst van ouders en trainers bij de recent gehouden ouderinfo avond.

Er is inmiddels een activiteitenkalender ontwikkeld voor de jeugd. Deze geeft per maand een overzicht van de diverse activiteiten. Hierbij kan gedacht worden aan bezigheden zoals het bezoeken van wedstrijden betaald voetbal, het houden van clinics en toernooien.

Om te komen tot een professionelere uitstraling van de jeugd bij M.S.C.-Datell zijn ook de eerste stappen gezet. De teams vanaf A1 t/m C3 ontvangen als eerste nieuwe trainingspakken, jeugdbrede aanschaf is een streven. De jeugdcommissie lijkt hier op korte termijn ook in te slagen. Daarnaast zal de nieuwe kledinglijn binnenkort haar intrede doen die als resultaat zal brengen dat per uiterlijk 2005 alle teams van de vereniging in hetzelfde tenue spelen. De jeugdcommissie van M.S.C.-Datell kan op dit moment dan ook met trots constateren dat de weg van verdere professionalisering goed aanslaat.