Door het vertrek van Marco Schravemade moest er worden voorzien in de functie van Technisch Jeugd Coördinator (TJC) voor de A t/m D categorie. Tot er een opvolger is gevonden worden de taken waargenomen door ondergetekende i.s.m. Marius van Dijk.

A1 moet klassebehoud kunnen realiseren, Marco de Grip heeft daar ook vertrouwen in.

De (onterechte) langdurige schorsing van Aana was eigenlijk het grootste dieptepunt tot op heden voor het team. Als de mannen hard met en voor elkaar willen blijven werken gaan ze nog menig tegenstander verrassen deze competitie.

A2 had een moeizame start met veel personele problemen, Ron Hoogervorst heeft de boel samen met Klaas Rispens en Jan Flokstra inmiddels stevig op de rails staan en de sfeer binnen het team is prima.

B1 heeft het razend moeilijk in de hoofdklasse maar ze hebben het hoofd nog niet in de schoot geworpen, en zo hoort het ook. Trainer Gert Vosseberg en leider Henk van Egten hebben aangegeven er samen met de jongens alles aan te willen doen om toch te overleven.

B2 raakte haar trainers Mickael en Aana kwijt en heeft te lang moeten “zwemmen”, dat is niet goed geweest en moet in de toekomst ook beslist anders. Petje af voor opperleider Dolf de Leeuw die met een niet aflatende energie de boel toch bij elkaar wist te houden waarbij hij steevast kon rekenen op de hulp van verschillende betrokken vaders. Inmiddels is er in een structurele oplossing voor de trainingen voorzien, Ron Hoogervorst neemt deze gedurende de rest van het seizoen voor z’n rekening.

C1 draait lekker mee en mede door het vakmanschap van  trainer Johnny Tanalepy groeit het team gestaag door. Qua PR zit het ook wel goed met dit team, dat is mede te danken aan de leiders Roel Schaafsma en Herman Lakerveld en natuurlijk aan de digitale kunsten van vader Koch.

C2 is een leuk team, met gewoon teveel spelers. Daar kunnen we helaas lopende dit seizoen niets meer aan veranderen tenzij zich nu noch minimaal een 7-tal nieuw C-junioren aanmelden als lid. Roel Kalsbeek heeft lange tijd de maandagtraining verzorgt, Wim van Keulen geeft tot op heden de woensdagtraining. Tijdens de winterstop hebben we een nieuwe trainer voor C2 aan weten te trekken in de persoon van Brian Winkels uit Heerde, hij zal ongetwijfeld binnenkort nader aan u voorgesteld worden via de MSC-site. Chapeau voor de leiders Jos Koldenhof en Frans Furda die er een hele kluif aan hebben om deze (te) grote groep met plezier aan het voetballen te houden, ze doen dat geweldig.

D1 doet het goed in de competitie, met trainer Jan Padding en leider Peter Huisman aan het roer verwacht ik dat alles daar ook op rolletjes zal blijven lopen. De hulp die ze daarbij krijgen van Andries Bouwknegt en Arjan Zomerdijk is meer dan welkom.

D2 doet het onder de vleugels van “meester” Roel Kalsbeek heel goed, de saamhorigheid is groot en daarvoor verdient ook leider Willem de Haan een dikke pluim.

D3 deed het in de najaarscompetitie heel aardig, trainer Marc Holterman heeft er samen met leider André Biemans de wind goed onder, houden zo.

D4 verdient in de gehele breedte heel veel lof, trainers Deddy Loolofs en Jacob Jan Kolk werken met een groep met veel spe(e)l(st)ers die voor het eerst de voetbalsport beoefenen. Echt geweldig hoe ze dat samen met leider Bart Kattenberg hebben opgepakt.

Het verschil in voetballend vermogen tussen D3 en D4 is behoorlijk en dat is aan het begin van dit seizoen onvoldoende onderkend. Het uitgangspunt van de club is namelijk dat niet selectieteams zoveel mogelijk dienen te worden samengesteld naar gelijke sterkte. Maar omdat vervolgens de resultaten die de teams in de najaarscompetitie behalen voor de KNVB de basis vormen voor indeling in de voorjaarscompetitie is het herindelen van deze teams tijdens de winterstop niet verstandig. De onderlinge verschillen binnen de competitie zullen door de indeling van de KNVB worden verminderd c.q. genivelleerd.
 

Alle teams alvast veel succes voor de rest van dit seizoen !

 

Tinus Nijstad

TJC A-D a.i.