Staphorst heeft woensdag in de bekerkraker tegen MSC aan het langste eind getrokken. Op Sportpark Ezinge kwam MSC-Amslod voor rust wel op voorsprong, maar na pauze wist Staphorst het duel te kantelen en won het uiteindelijk met 1-3 door late treffers van Mike Reuvers en Martijn Brakke.

MSC begon het beste aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kansen. Zo schoten Justin Benjamins en Noah Schuurman net over en werd een inzet van Camiel Fidom door doelman Rene Oosterhof gekeerd. Net toen Staphorst wat meer het initiatief naar zich toe trok, was het MSC dat de score opende. In de 29e minuut was het Justin Benjamins die werd weggestoken en knap de 1-0 binnen schoof. Staphorst stelde daar qua kansen niet veel tegenover, al had het meer balbezit en initiatief zeker het laatste gedeelte van de eerste helft.

Na rust zocht Staphorst direct naar de gelijkmaker en vond deze al in de 51e minuut. Het was Martin van ’t Ende die met een schitterend afstandsschot van zo’n 25 meter doelman Marc Holterman verschalkte, 1-1. Na de gelijkmaker ontspon zich een open duel waarin beide ploegen regelmatig voor gevaar zorgden. Zo kopte Martijn Brakke in de 62e minuut op de paal, verscheen Benjamins alleen voor Oosterhof en was Noah Schuurman aan de andere kant voor MSC dichtbij een hernieuwde voorsprong. Zijn snoeiharde inzet belandde ook op de paal waardoor het 1-1 bleef.

In de slotfase waren de beste kansen voor Staphorst dat in de 83e minuut dan ook tot scoren kwam. Het was Mike Reuvers die de geel-blauwen op 1-2 zette en daarmee het duel open brak. MSC moest nu komen en drong ook wel aan om een strafschoppenserie af te dwingen. Het was echter Martijn Brakke die het duel besliste met de 1-3 in de 89e minuut. Zijn treffer betekende dat Staphorst doorgaat naar de volgende ronde en MSC zich louter op de competitie hoeft te richten.

Foto’s: Leo de Harder