Al binnen 10 minuten stond de ploeg van coach Brian Winkels voor met 0 – 3. De resterende tijd van de eerste helft bood Staphorst goed partij en was er nauwelijks verschil . De voorhoede van Staphorst maakten het de meppeler verdediging knap lastig en met regelmaat moesten de laatste man en voorstopper dan ook alle zeilen bijzetten om een tegen doelpunt te voorkomen, wat overigens ook lukte. Er was in de eerste helft nog wel een discutabel moment, de grensrechter van MSC was niet meegelopen met een terugspeelbal, die vervolgens onder de voet van de keeper doorging en naar alle waarschijnlijkheid de doellijn was gepasseerd( geeft maar weer aan dat camerabeelden in de voetballerij geen overbodige luxe zouden zijn),  maar zowel scheids als lijnrechter hebben dit niet kunnen waarnemen. Al met al werd een comfortabele ruststand van 0 – 3 bereikt in het voordeel van MSC.

De tweede helft werd er weer gretig gevoetbald en dit resulteerde dan ook in goed combinatiespel waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan de andere. De ingebrachte wisselspeler die centraal op het middenveld speelde, nam gelijk de 0-4 en 0-5 voor z’n rekening . Ook de linksbuiten van MSC was goed op dreef en schreef ook een paar mooie doelpunten achter z’n naam . De voorstopper van MSC  kreeg na de wedstrijd een welgemeend compliment van de trainer voor zijn goede spel. De einduitslag van 1 – 8 was dan ook zeker niet geflatteerd. De komende wedstrijden van MSC wordt dan ook vol goede moed tegemoet gezien. De spanning  bovenin de ranglijst neemt ook toe. MSC heeft een gedeelde tweede plaats met stadsgenoot Alcides, laatstgenoemde heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen staan op één punt achterstand op koploper ONS Sneek. Aanstaande zaterdag 31 maart speelt MSC thuis tegen JV Oostenburg C1, aanvang 11.15 uur. Hopelijk houden de jongens de goede vorm vast !!