Daarover gesproken…… op en rond het kunstgrasveld ging het gerucht dat nummer 12 van B1 graag scout wilde worden. De door Robert Baden-Powell opgerichte internationale jeugdorganisatie, ook wel bekend onder de naam ‘padvinderij’, spreekt nog steeds tot de verbeeldingen onder veel jongeren. Het woord ‘scouting’ roept een soort kameraadschap op, niet in de laatste plaats omdat een leider niet commandeert maar het team juist begeleiding biedt.

Maar….. had deze nummer 12 wel het gevoel één te zijn met de natuur? Hij nam regelmatig de zorg over een hond op zich, maar liet deze slechts uit in de betegelde buitenwijken van Meppel, tijdens een wel heel kort blokje om. Uw verslaggever vertrouwde het verhaal niet zo en ging op onderzoek uit. Alras kwam hij er achter dat de jongen gescout zou zijn door PEC Zwolle. Okay….. gezegd moet worden dat hij zijn mannetje stond, maar….. PEC Zwolle? Een telefoontje richting deze Overijsselse club gaf uitsluitsel; het waren slechts geruchten, in de wereld geholpen door een fervente B1-aanhanger, een ‘die-hard MSC-supporter’, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Nou ja, hoe het ook zij, met nummer 12 zal het vast wel goed komen, bij welke club dan ook maar. Want je kent het gezegde: een kat komt altijd op zijn pootjes terecht.

In datzelfde B1 klapte een speler met zijn hoofd tegen de keeper van de tegenpartij. Het deed de MSC’er behoorlijk ‘auw’ en minstens een liter bloed verliet zijn mond. Meneer van der Veen: laat je de redactie even weten hoe het nu met je gebit is?

Op het hoofdveld liepen Vrouwen2 met de fotograaf te dollen, maar daar was hij zich niet van bewust (zie artikel Vrouwen2 najaarskampioen). ’s Avonds tijdens de gourmetavond (zie ander item) werd er expliciet naar een bepaalde foto gevraagd, waardoor er enige argwaan ontstond. Thuisgekomen werd de foto nog eens goed bekeken en……. smakelijk werd er in huize Wielhouwer gelachen om deze ludieke streek. O, o, o, die dekselse dames toch!

Naast B1 en twee vrouwenteams waren er een zevental andere jeugdteams op sportpark Ezinge te vinden, waarvan sommigen op de foto werden gezet. Prachtig om te zien, hoe een jonge speler tijdens de rust zijn teamgenoten van drinken voorziet en een adolescent zich de t#r!ng sjouwt om zijn ploeg muziek te laten horen tijdens de warming up.

Kwamen er zoetgevooisde kerstkoorstemmetjes uit het immense apparaat? Als je Martin Garrix & Jay Hardway met hun ‘Wizard’ opzoekt, dan weet u wat er over de velden schalde……..

RW