Zaterdag 1 december stond op het programma de streekderby tussen de dames van M.S.C. Antaris en Vitesse’63. Beiden ploegen missen wat basisspeelsters, al is het bij Vitesse wel wat erger dan bij M.S.C. Bij M.S.C. Antaris zijn langdurig geblesseerd, Rachel Boekweg en Tineke Schutte. Vitesse mist er wel zeven, waaronder Gea Wanningen die een belangrijke pion is bij de dames van Vitesse’63.
De dames van M.S.C. waren er op gebrand om een betere prestatie neer te zetten dan vorige week in Drachten, daar werd met heel veel geluk 2-2 gespeeld.
En de dames hielden woord, vanaf het begin was M.S.C. Antaris de betere ploeg, en moest Vitesse zich alleen maar bezig houden met verdedigen. Vitesse kwam bijna niet over de middenlijn, zo was het dus ook redelijk druk op de helft van Vitesse, moeilijk om door te komen. Toch lukte het de dames van M.S.C. Antaris om voor de keepster van Vitesse’63 te komen. Zo kwam Michelle Boekweg wel een aantal keer alleen voor de keepster van Vitesse, maar helaas faalde zij in het afmaken. Soms had er beter afgespeeld kunnen worden, dan zelf schieten. Veerle Ulrich had tien minuten voor de rust een prima schot op het doel, maar de keepster van Vitesse hield de bal er met een prima redding uit.
Na de pauze kwam er een zeer zwak M.S.C. Antaris uit de kleedkamer, en een strijdvaardige Vitesse’63. Bij Vitesse kwam dit mede door de van een blessure herstelde Linda Veldman. Zij bracht er meer strijd in, en nam haar team daarin mee. M.S.C. Antaris daar in tegen zakte weer wat weg. Beiden teams kregen in de tweede helft wat kansen, Vitesse iets meer dan M.S.C. Antaris. Na het laatste fluitsignaal ging er bij Vitesse ook een gejuich op, want eigenlijk is de 0-0 een overwinning voor de dames van Vitesse’63. Het is een prima prestatie om met een half team dat uit speelsters bestaat, die in de vijfde klasse uit komen, een tweede klasser het heel zwaar hebben gemaakt. De dames van M.S.C. Antaris hebben het vooral in de eerste helft laten liggen, ze hadden zeker 4 x moeten scoren. Maar helaas is de scherpte op dit moment ver te zoeken bij de dames. Volgende week moeten de dames tegen Heerenveense Boys, en dan is er de zeer welkome winterstop.