Desalniettemin start MSC JO17-1 goed aan de wedstrijd. Er wordt vanaf het begin redelijk tot goed druk gezet op de tegenstander en in de 5e minuut resulteert dat al in de 0-1 door Yves. Samen met Maarten zet hij goed druk op de Alcides-verdediging. Ze veroveren de bal en spelen de geboden kans perfect uit. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd laat dit duo voorin zien dat ze elkaar goed aanvoelen en samen voor veel gevaar te kunnen zorgen.

De 0-1 staat jammer genoeg niet lang op het bord. Nauwelijks een minuut later profiteert Alcides van een slordigheidje van de nog niet op elkaar ingespeelde MSC-defensie. De bal lijkt nog van de lijn te worden gehaald, maar de MSC-grensrechter zag dat de bal over de lijn was en wees met zijn vlag vanzelfsprekend naar het midden. Sportiviteit gaat boven alles! De scheidsrechter nam zijn signaal over en de 1-1 was een feit.

IMG_9391Tot de rust zou het onzeker blijven in de MSC-achterhoede. Niet zo vreemd natuurlijk, nog niet iedereen kent elkaar goed en er was nog niet samen gespeeld. Door deze onzekerheid werd Alcides een onnodig aantal kansen geboden. Eén van de foutjes leidde tot een terecht geven penalty voor Alcides en de 2-1. Na deze goal ging MSC opmerkelijk genoeg weer iets beter spelen, hetgeen leidde tot een tweetal goede kansen voor Maarten en Yves. Helaas geen goals, dus ging MSC met een 2-1 achterstand de rust in.

In de rust worden de afspraken nog eens duidelijk doorgenomen en de mannen weer klaargestoomd voor het tweede bedrijf. MSC JO17-1 begint dan ook goed aan de tweede helft. In de 1e minuut na rust is het al raak. 2-2 door Yves, na weer een goede combinatie met Maarten. Yves speelde kort daarna nog een uitstekende kans uit en had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot ging net naast. Hierna moet er flink worden gewisseld. Naast Ticho en Vincent komen in de loop van de tweede helft ook JO17-2 spelers Rutger en Damian het veld in. Ook zij spelen prima mee.

MSC houdt een licht veldvoordeel. Het combineert iets beter dan de tegenstander en er volgt nog een aantal kleine en iets groter kansen. Helaas worden deze niet benut. In de loop de tweede helft volgt een aantal wissels, waardoor het aantal spelers dat ongetraind of nieuw in de groep is verder toenam. MSC raakte daardoor het lichte veldoverwicht kwijt. Ook nam door vermoeidheid en de warmte de concentratie achterin wat af. Twee zwakke momenten leidden tot onnodige Alcides-goals, die de eindstand op 4-2 in het voordeel van de geel-zwarten bracht.

Al met al een onnodige nederlaag, die de nieuwe staf en hun spelers zowel duidelijke verbeter- als aanknopingspunten biedt. Dinsdag spelen we om 20.30 uur thuis nog een bekerwedstrijd tegen HZVV JO17-1 en donderdag volgt nog een training. De mannen zullen weer iets beter begrijpen wat er van hen verwacht wordt en hoe de technische staf wil voetballen. Ook zullen ze elkaar steeds beter kunnen vinden en begrijpen. Dat moet ook wel want aanstaande zaterdag wacht de eerste competitiewedstrijd, om 13.30 uur thuis tegen Heerenveense Boys JO17-1.