De gasten uit Borne waren al wel een beetje bekend. In juni 2014 hebben een groot aantal huidige D1-spelers, hun ouders en de teamleiding het 9×9 E1-seizoen afgesloten met een toernooi in bij NEO. Vooral de gezellige nazit met BBQ op het terras voor het clubhuis kan iedereen zich nog goed herinneren. Destijds hebben we niet tegen NEO gespeeld, dus het team was wel onbekend. De teamleiding was op basis van desk research tot de conclusie gekomen dat NEO D1 een goed team moest zijn. Een sterke oefencampagne – met o.a. een duidelijke overwinning op een 2e divisieteam – en drie overtuigende zeges in de beker wezen hierop.

MSC D1 begon goed aan de wedstrijd. Sterker nog, in de tweede minuut schoot Julian na een mooie aanval en een assist van Mads de 1-0 achter de NEO-keeper. Dat beloofde veel goeds en MSC D1 bleef de eerste 10 minuten de bovenliggende partij. Maar na de eerste 10 minuten nam NEO het initiatief over. Mede door hun boomlange, snelle en goed voetballende laatste man kan NEO D1 het zich permitteren om achterin consequent één op één te spelen. De tweede centrale verdediger is eigenlijk de vierde middenvelder. Daardoor kwam het MSC-middenveld telkens een mannetje te kort en was NEO daar de baas. Het lukte MSC niet hier een oplossing voor te vinden. Het overwicht van NEO leidde in de 23e minuut tot de gelijkmaker.

In de tweede helft werd het overwicht van NEO alleen nog maar groter. MSC kwam er totaal niet meer uit, op het middenveld werd er te ruim gedekt en bleef MSC een mannetje te kort komen. Het spel van MSC D1 werd steeds onrustiger, waardoor er van het positiespel waar zo hard op wordt getraind niets meer overbleef. NEO was duidelijk sterker en kreeg meerdere kansen. In de tweede en zeventiende minuut na rust wisten ze deze te verzilveren, waardoor de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor NEO eindigde. MSC D1 mocht zeker niet klagen met deze eindstand. De gasten waren van mening dat ze één en misschien wel twee penalty’s hadden mogen hebben. Helemaal ongelijk hadden ze niet.

Volgende week blijven we in Drenthe. MSC D1 speelt dan in Emmen tegen DZOH D1. Zij zijn de competitie gestart met een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior’31 D1. Eens kijken of we dan de (eerste) punten mee kunnen nemen naar Meppel.