Sucattin Ata neemt in het nieuwe seizoen MSC-Amslod JO11-1 onder zijn hoede. Ook wordt hij TC Onderbouw. In die rol gaat hij vooral het trainen, coachen, en begeleiden van andere MSC-jeugdtrainers voor zijn rekening nemen.

De in Steenwijk wonende Sucattin Ata is al zo’n 20 jaar actief als trainer/coach van de jeugd.  Bij vv Steenwijk en Olde Veste’54 is hij trainer geweest van E/F-pupillenteams. Afgelopen seizoen was hij trainer van MSC JO11-2.

Sucattin is getrouwd met Serpil met wie hij vier kinderen heeft: Elmira (dochter) van 12 en Bertug en Beytullah van 9 die dit jaar mogen uitkomen voor JO11-1 en nog een dochter van 1 jaar, Sueda. Verder is hij zelfstandig ondernemer en al ruim twintig jaar eigenaar van ‘ARA Auto Mobility Center’ in Steenwijk. Dit is een universeel autobedrijf met een moderne werkplaats, APK-station, airco-station, diverse reparaties/werkzaamheden, occasions en nog veel meer.

Sucattins visie is heel duidelijk. ‘De spelers individueel en als team vooruitgang laten boeken, de trainers samen met het TC-team begeleiden zodat we in de toekomst een grotere ‘vijver’ zullen krijgen om uit te vissen, en het plezierniveau hierdoor omhoog te brengen. Dit denken we te kunnen bereiken door de volledige leeftijdsgroep te voorzien van aandacht en goede faciliteiten.

Zelf heeft Sucattin ook gevoetbald bij vv Steenwijk 1, Steenwijker Boys 1, Olyphia Noordwolde 1 en MSC 2 onder Marco de Grip. ‘Die laatste heeft mij heel veel heeft bijgebracht op gebied van opleiden van onze allerkleinsten (jeugd). Verder veel boeken gelezen en ook veel geoefend om alle ‘skills & moves’ voor te kunnen doen en over te kunnen brengen.’