Al na tien minuten had de MSC-aanhang reden tot juichen toen spits Jos Fidom uit een corner met het hoofd scoorde. Stefan Koppers tekende in de 22e minuut 0-2 aan en bij rust stond zelfs een riante 0-3 op het scorebord. Menno van Dam verzilverde in de 38e minuut namelijk een penalty, nadat nieuwkomer Dennis van den Driessche onderuit was gehaald.
In de tweede helft gingen de Meppelers gestaag door. Fidom (0-4 in de 50e minuut) en Koppers (0-5 in de 55e minuut) maakten allebei hun tweede treffer.
Martin Klein-Holte mocht in de 57e minuut dan toch de eer van de thuisclub redden (1-5), maar in de 69e minuut schoot Tjisse Kerkstra het half dozijn vol namens MSC. Het slotakkoord kwam in de 84e minuut van Rheden-speler Rick Smeenk: 2-6