Voor vele mensen is het altijd een prachtige ervaring om erbij te mogen zijn

Het met elkaar delen van blijdschap tijdens het betreden van het veld is machtig om te ervaren

Warme emoties die door je heen spoelen als jouw team kampioen is geworden zijn onbeschrijflijk

Je hart klopt sneller, wetende dat je tijdgenoot bent van de fantastische spits of stoere keeper in je team

 

En over tijd gesproken: een nostalgisch gevoel treft je in je hart, als je in het clubhuis mensen van snert ziet genieten, terwijl jij een broodje warme worst met mosterd besteld. De omgekapte bomen geven je eveneens een vorm van tijdsbesef. Sommige bomen stonden er al vijftien jaar of langer en iemand had besloten dat ze het veld moesten ruimen.

Wetende op welke grond ik mij bevond, knielde ik neer bij een boom en telde de jaarringen. In de jaren ’40 en ’50 zou Ezinge een wijk worden, volgebouwd met woningen. Het liep echter iets anders, want reeds in de jaren ’60 werden er voetbalvelden in de Ezingerbuurt aangelegd. De foto aan het einde van de reeks kiekjes (met dank aan de Stichting Oud Meppel – OUDMEPPEL.NL ) uit 1977, geeft het idee dat de jongste bomen van Ezinge gerooid zijn. Ach….. het zal wel noodzakelijk geweest zijn.

Deze bomen maken wellicht ruimte voor anderen, zoals het ook met spelers gaat. Over vijftien jaar is er weer een nieuwe Ronaldo, Roy, Rens, Max, Maikel, Mart of Merijn. En kan Roy zeggen: “Ik speelde bij MSC in de tijd dat Merijn er voetbalde. Ik was een tijdgenoot van hem.”

RW

 

RoKa1 RoKa2 RoKa3 RoKa4 RoKa5 RoKa6 RoKa7 RoKa8 RoKa9 RoKa10 RoKa11 RoKa12 RoKa13 RoKa14 RoKa15 RoKa16 RoKa17 RoKa18 RoKa19 RoKa20 RoKa21 RoKa22 RoKa23 RoKa25 RoKa26 RoKa27 RoKa28 RoKa29 RoKa30 RoKa31 RoKa32 RoKa33 RoKa33a