MSC 1 is weer een stap dichterbij de titel. Vandaag werd de uitwedstrijd tegen Ens met 5-1 gewonnen. Met nog twee duels te gaan en drie punten voorsprong op nr. 2 Nagele en ook nog eens een veel beter doelsaldo, kan MSC het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan.

MSC wist dat het in Ens een lastige middag tegemoet zou gaan. Op het kleine kunstgrasveld tegen het door het bieraanbod van Nagele nog gemotiveerder Ens, kreeg MSC wel kansen. Het vizier stond echter niet op scherp en ook de lat stond twee doelpunten in de weg. Een spaarzame counter van de thuisploeg betekende wel de 1-0. Die stand bleef ook tot aan de rust op het scorebord van het prachtig gelegen sportpark van Ens.

Na rust draaide MSC de duimschroeven verder aan. Het leverde kansen, én belangrijker, de gelijkmaker op. Het was Jesse Bakker die een voorzet van Soufiane Elkadouri binnenwerkte: 1-1. Een veel beter MSC had daarna door moeten drukken alleen deed het dat niet. Het mocht zelfs van geluk spreken dat de thuisploeg twee goede kansen op 2-1 onbenut liet. De 1-2 viel uiteindelijk wel. Dave Everts werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt en Jort Veelo benutte de strafschop. De 1-2 betekende de nekslag voor de thuisploeg, want MSC liep snel verder uit. Soufiane Elkadouri scoorde 2x en Stefan Boers bepaalde in de 90e minuut de eindstand op 5-1.

Komende zaterdag speelt MSC 1 voor het kampioenschap. Om 14.30 uur begint op ons hoofdveld de wedstrijd tegen SVBS’77.

Foto’s: Kees Veelo