Door de matige partij een week eerder tegen Hoogeveen stond de ploeg op scherp. Na twee prima trainingen en een goed gesprek gingen de spelers uit Meppel vol energie en vertrouwen aan de slag. Op een zwaar veld en met een (te) zware bal en knokkend tegen de kou liet MSC een prima eerste helft zien! Stijn Donker scoorde al na 1 minuut de 1-0! En dat was knap! Zowel Stijn als Mart, het spitsenduo van D3, vinden elkaar steeds beter. Beide spelers zorgden samen voor zes doelpunten vanmorgen. Er werd in de eerste helft goed gecombineerd. De veldbezetting zag er beter uit vanmorgen en de combinaties verliepen een stuk soepeler! Het voordeel van deze competitie is dat we de spelers op meerdere posities kunnen laten wennen. De spelers zijn bereid om elkaars plekken over te nemen. En dat gaat steeds beter. Zo speelde Ronaldo Martinez vanmorgen weer even vanaf de rechterkant en schoot een prachtige treffer naar binnen draaiend met links binnen. Ook  Mart en Niek kwamen weer even in de verdediging te spelen en Sem speelde naast Nick op het middenveld. Ronaldo Zwiggelaar, Benjamin en Joris zijn spelers voor de flanken en dat gaat ook steeds beter. Joris krijgt veel complimenten van de spelers en dat is leuk om te zien! Benjamin had het zaterdag niet gemakkelijk (zwaar veld, zware bal en fysiek sterke tegenstander) maar maakte toch een mooie treffer! Nick Bryan heeft z’n plekje helemaal gevonden centraal op het middenveld naast Niek. Nick is gelukkig weer helemaal de oude en straalt weer veel plezier uit. Dit, in grote tegenstelling tot wat we in het begin van het seizoen hebben meegemaakt. Bij rust stond het 7-0 voor MSC. Halverwege de wedstrijd trok Lars de keepersplunje aan en ging Alec voetballen. Beide spelers overleggen dit samen.

De tweede helft werd het spelnivo wat minder maar dat viel ook wel te begrijpen. Soufian, Benjamin, Ronaldo Z, Stijn en Ronaldo M. scoorden nog een treffer. De eindstand werd uiteindelijk 12-1 in het voordeel van de Meppelers. De trotse spelers vierden alvast een feestje en de trainer moest hier eventjes aan geloven! Ouders, bedankt voor de support en het vervoer vanmorgen en volgende week gaan we een feestje vieren met een lekkere kop snert bij MSC!!

Komende zaterdag staat dus de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie op het programma. MSC D3 ontvangt dan om 11.30 uur SVBS’77/Oranje Zwart. Deze echte kampioenswedstrijd begint om half twaalf!