De trainer, zelf oud-betaald voetbalspeler, had weinig woorden nodig om de jongens op te peppen. Voor eigen publiek wilde het team dat bijna alleen bestaat uit 5-jarige jongetjes laten zien dat het heel wat in de mars heeft. Woensdag was er fanatiek getraind en vandaag zouden de toppers het wel even laten zien. En dat gebeurde ook. De tegenstanders waren allemaal weer een kop groter, maar dat deerde onze dappere mannen niet. Onder aanvoering van onze Hidde werden de mouwen opgestroopt. Nadat Olde Veste in eerste instantie het betere van het spel had, namen de mannen van wit-zwart het initiatief over. Nadat de eerste aanvallende corner door de ouders en trainer met gejuich werd ontvangen, volgde het zoveelste hoogtepunt van het nog prille seizoen. Hidde werd de diepte ingestuurd en onze mannetjesputter ging vanaf de middenlijn alleen op het doel af. Dat hij werd achtervolgd door vijf Olde Veste-spelers deerde onze kleine man niet. Alleen voor de doelman bleef hij koel en scoorde de 1-0.
Daarna kwam Olde Veste gevaarlijk opzetten, maar de Steenwijkers scoorden niet. Dat was natuurlijk te danken aan het goede verdedigende werk van Peter, Benjamin, Romijn en Levi. En zaten onze verdedigers een keer mis, dan was er altijd nog onze kleine, maar zeer dappere Mart. Als een tijger dook hij op de ballen en wist hij een paar keer een zekere trefer te voorkomen. Vlak voor rust was hij echter ook kansloos, toen een Olde Veste-speler de bal hoog in te moeten schieten. En ja daar kon onze Mart natuurlijk niet bij.
De mannen van F6 vochten na rust onder de aanmoedigingen van Jitze die vandaag niet zo’n zin had aan voetballen en de energie voor volgende week heeft opgespaard, als leeuwen. Daan, Manouk en Julian gingen voorop in de strijd, maar konden niet voorkomen dat Olde Veste 1-2 scoorde. De pijp bij onze mannen was leeg en Olde Veste scoorde vlak voor tijd ook nog 1-3. Jammer maar helaas. Trainer Arjan en leider Onno konden trots zijn op wat de mannen hebben gepresteerd. Het kan alleen maar beter gaan. Volgende week wacht een nieuwe kans. Woensdag eerst weer lekker trainen en dan zaterdag weer aan de bak.
 
Toeschouwer