Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, al hadden we tegenslag vooraf omdat Jens, onze motor op het middenveld, wegens ziekte niet van de partij kon zijn. Al snel stond het 1-0 voor ons door een doelpunt van Devlin, dus kampioen, maar DESZ wist even later met een fraaie boogbal te scoren, daarna nog een keer en een eigen doelpunt bracht de stand zo maar op 1-3…het zou toch niet…
Maud, fanatiek spelend,  wist met bal en al de achterlijn te halen, schoot op doel en de bal ging net bij de paal binnen, 2-3 was de ruststand.
Na rust kwamen we goed uit de startblokken en werd er beter gevoetbald dan in de 1e helft. Wellicht de spanning? DESZ schoot in eigen doel en de stand kwam op 3-3 en bleef 3-3 en bleef 3-3 naarmate de tijd verstreek, het zou toch niet…Er werd goed verdedigd door Joris, Egbert en Rhode en de middenvelders Lynn, Maud en Olav, onze andere motortjes op het middenveld, draaiden vol op.
In een van de laatste minuten ging Egbert supergoed door, richting achterlijn, kreeg de bal voor bij Olav en die kon nog net met de teen van z’n linkervoet de bal in het doel te krijgen…4-3!
Het was nog niet gespeeld en de meiden van DESZ gingen nog even vrolijk door met aanvallen… Keepster Ninthe, die goed in de wedstrijd zat, moest een schot op doel voor de doellijn weghalen…en toen zat eindelijk de speeltijd er op! Wat een ontlading! KAMPIOEN!!!
De champagne en tranen vloeiden, wat waren we blij met z’n allen en wat een afscheid hebben jullie Cees en Gideon, onze trainers, gegeven!
Op naar de kantine, daar wachtten muziek, ranja en patat. Prachtige bloemen voor trainers/leider en een envelop met inhoud om het kampioenschap te vieren.
Namens ons hele team, MSC E8, willen we bij deze dan ook iedereen bij MSC bedanken voor het supermooie feest van afgelopen zaterdag! Verder ook alle supporters die toch 2x 25 minuten onder hoogspanning stonden…(sommigen hielden het echt niet meer) en tot slot het meisjesteam van DESZ E5 die na het douchen nog even de ploeg kwam feliciteren in de kantine en onze medekoploper FC Wolvega E5 voor de felicitaties die wij na de wedstrijd van hen mochten ontvangen. Erg sportief.
KaCe11 KaCe12 KaCe13 KaCe14 KaCe15 KaCe16 KaCe17 KaCe18 KaCe19 KaCe20 KaCe21 KaCe22 KaCe23 KaCe24 KaCe25 KaCe26 KaCe27 KaCe28 KaCe29 KaCe30 KaCe31 KaCe32