Het bestuur van MSC is dinsdag door de GGD Drenthe op de hoogte gesteld van een tweede coronageval binnen de vereniging. Bij een speler van één van de zaterdag recreatie-elftallen is het virus vastgesteld. Zaterdag werd het virus bij een ander MSC-lid ook al vastgesteld.

De twee besmette MSC’ers spelen niet bij elkaar in het team en zijn ook NIET met elkaar in contact geweest. Omdat er wel direct contact is geweest met teamgenoten, zijn deze gisteren op advies van de GGD tot en met komende zondag in thuisquarantaine gegaan. Ook gaat de wedstrijd DESZ 4 – MSC 4 komend weekeinde niet door.

In nauw overleg met de GGD heeft het bestuur van MSC besloten de training van de lagere seniorenteams donderdag niet door te laten gaan. Verder wordt de wel trainende senioren (m/v) gevraagd zich, ook na afloop van de training, aan de geldende coronavoorschriften te houden. Dat betekent dus:

  • houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • blijf bij klachten thuis en laat je testen.
  • was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.
  • Neem in het clubhuis en op het terras met maximaal vier mensen plaats aan een tafel.

Leden die geconfronteerd worden met klachten die horen bij het coronavirus (hoofdpijn, koorts, verkoudheid, etc.), worden verzocht contact op te nemen met de GGD om zich te laten testen op het coronavirus.