Nadat het strijdplan was doorgenomen, begon MSC enthousiast met druk zetten en dat leverde al snel kansen op, maar helaas bleek de keeper deze ochtend de grootste tegenstander te zijn. Toch was het wachten op de 0-1 en de meegereisde supporters hoefden niet lang te wachten, want na een prachtige actie van Fedor was het Niek die weer op de goede plaats stond en de goal maakte. De ban was gebroken en eigenlijk ook tegenstander ook, want het ging lopen bij MSC en al snel kwamen er o.a. kansen voor Thomas en Quinten.

Fedor die in de 1e helft ongeveer een marathon heeft gelopen reageerde daarna attent op een pass van Niek en zorgde voor 0-2, waarna Niek en Mats een prachtige aanval bekroonden met de 0-3 gemaakt door Mats. Helaas kunnen niet alle aanvallen doelpunten opleveren, waardoor prachtige schoten van Kay en Twan geen doelpunt opleverden. Mats had vandaag een neus voor doelpunten, want hij maakt een eigen opgezette actie keurig af naar 0-4. Doordat MSC vol ten strijde trok, kwam Vitesse er ook uit, maar Thomas redde bekwaam op de doellijn en voorkwam een tegendoelpunt. Daarna nam MSC het spel weer over en werd er een prachtige aanval opgezet en zag je het resultaat van de training, want uiteindelijk na vele schijven, gaf Kay de bal keurig aan Mats en die maakte de 0-5 en scoorde een hattrick, maar dat was voor hem nog niet genoeg want de 0-6 kwam ook van zijn voet. Daarna bleef MSC mooi voetballen en werden er prima aanvallen opgezet door Quinten en Fedor, waar nodig kwam de ondersteuning van Twan en Thomas, versnelde Jesse het spel met gevaarlijke uittrappen en de 2 buitenspelers Kay en Mats konden heerlijk hun gang gaan. Uit opnieuw een actie tussen Mats en Kay was het Niek die zijn 2e doelpunt van de wedstrijd meepikte en voor 0-7 zorgde. Vlak voor rust kreeg Kay een prachtige voorzet van Fedor en ja we weten niet of het nu een schot of een lobje was, maar Kay schoot onberispelijk in en met een 0-8 voorsprong gingen we de rust in.

Tijdens de rust werd er flink genoten van het goede spel, werden ook de kansen besproken, want als het zo goed gaat worden er wel een afspraken vergeten. De 2e helft begon voortvarend en toen Twan een verwoestend schot los liet die de keeper stopte, was het lobje van Niek hem te machtig en stond het 0-9. MSC bleef kansen creëren door o.a Mats en Quinten en uiteindelijk zorgde Mats voor de 0-10. Daarna werd MSC overenthousiast en ging volledig naar voren waarbij men vergat dat Vitesse ook ging aanvallen. Jesse stopte uiteindelijk 4 aanvalsschoten van Vitesse, maar 1 uitval was ook hem te machtig en de 1-10 was een feit, waarbij de verdedigers een les hadden geleerd qua positiespel.

Het mooie is, dat de mannen van E5 weer direct bij de les waren, Kay scoorde 1-11 en na een prachtige pass van Thomas was het wederom Kay die scoorde en de stand op 1-12 bracht. Thomas had de smaak te pakken en speelde keurig op Quinten, die tot zijn eigen grote vreugde de bal in het net zag verdwijnen en de score was 1-13. Dit had Quinten waarschijnlijk nodig, want nadat Thomas werd gevloerd en iedereen wachtte op het fluitje van de scheidsrechter, gaf deze voordeel en Quinten was als enige attent en liep de 1-14 binnen, waarna ook hij een hattrick maakte die voor 1-15 zorgde na een prachtige pass van Twan. Vitesse kwam niet meer in het stuk voor qua aanvallen, want Fedor en Twan waren sterker en sneller en waar nodig was Jesse een veilige haven. Voor de wedstrijd was er door Pascal een zakje chips beloofd als er uit een corner gescoord zou worden en dat waren de jongens niet vergeten, want na een prachtige corner van Mats, was het uiteraard spits Niek die de chips veilig stelde en zorgde voor de 1-16 eindstand.

Er is vandaag goed gevoetbald al moeten we wel eerlijk zeggen, dat MSC veel beter was dan Vitesse. Ondanks alles moeten we ook kritisch zijn en concluderen dat de score hoger had moeten uitvallen als er nog meer was samengespeeld. Goed om te zien, was het dat dit vooral bij de jongens zelf vandaan kwam en dat ook de trotse ouders dit meegaven. Naast het genieten, nemen we de leerpunten mee naar de volgende wedstrijd en die zal volgende week zijn. Dit is weer een derby, want we gaan op bezoek bij FC Meppel E7.