De uitvaartplechtigheid van Pieter Koopmans zal vrijdagmiddag voor een groot deel wit-zwart gekleurd zijn. De familie vraagt de bezoekers van de uitvaart zwart-witte kleding te dragen. De plechtigheid in de aula op de begraafplaats aan de Zomerdijk in Meppel begint vrijdag om 15.00 uur.
MSC-Antaris werd afgelopen zondag opgeschrikt door wederom een groot verlies. Bestuurslid en manager van het eerste elftal Pieter Koopmans (53) overleed zondagmiddag, nog geen anderhalve maand na het overlijden van zijn vader Willem Koopmans.
Pieter, sinds jaar en dag in allerlei functies betrokken bij de vereniging, werd op het trainingskamp van het eerste elftal getroffen door een hartstilstand. Tijdens een fietstocht in de bossen van Apeldoorn werd hij onwel en overleed ter plaatse.
Het trainingskamp -door Pieter perfect georganiseerd- werd direct na het verschrikkelijke incident gestaakt en de spelers keerden aan het einde van de middag verslagen terug op sportpark Ezinge. Het bestuur van MSC-Antaris was ook naar het clubhuis gekomen op begeleiding en spelers van de eerste selectie op te vangen en bij te staan.
Met het heengaan van Pieter Koopmans verliest MSC-Antaris een kundig bestuurder en een duizendpoot, maar bovenal een fantastisch vrijwilliger. De dood van Pieter laat een enorme leegte achter binnen de vereniging.
Wij wensen Eveline, Leonore en Daniel, Janou en verdere familie heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.