Terwijl ‘voetbalmeester’ Marius van Dijk en zijn assistenten de pilonnen nog aan het uitzetten waren, stonden woensdagmiddag de eerste Ukkies alweer te trappelen van ongeduld om mee te doen aan de Ukkievoetbaltraining van MSC. Deze gratis voetbalactiviteit voor jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar vindt al ruim twintig jaar plaats.

De deelnemers aan het Ukkievoetbal van MSC leren op woensdagmiddag op het hoofdterrein van honkbalvereniging Blue Devils op sportpark Koedijkslanden op een speelse wijze ‘baas over de bal te worden’. Met eerst een stukje techniektraining (voordoen en nadoen), het met de bal van de pilon afschieten van een andere bal en natuurlijk partijtje is het uur zo weer voorbij. Ook vanmiddag genoten de kinderen weer zichtbaar. Met een grote glimlach en rood bezwete wangen keerden de Ronaldo’s en Messi’s in de dop weer naar huis.

Ook de komende woensdagen is er weer Ukkievoetbal. Van 15.00 tot 16.00 uur zijn jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar dan welkom op sportpark Koedijkslanden. Aanmelden vooraf is niet nodig. Komen is meespelen!