Sinds enkele weken beschikt het jarige M.S.C.-Datell over Ukkies. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar oud die de grondbeginselen van het spelletje voetbal aangeleerd krijgen. Deze week viert M.S.C. haar 95ste verjaardag en bij deze feestelijke aangelegenheid waren deze nieuwe aanwinsten zeker niet vergeten. Speciaal voor hen organiseerde de jubileumcommissie namelijk een voetbaltoernooi op het Kerkplein te Meppel. Naast de Ukkies werkten ook de E- en F-pupillen van M.S.C. een toernooi af op hetzelfde plein.
De wedstrijdjes werden gespeeld op veldjes met een opblaasbare omheining en goals. De jongsten van de Meppeler voetbalvereniging konden dus flink tekeer gaan en dat deden ze dan ook. Alle drie categorieën werkten een eigen toernooitje af. De teams droegen deze dag namen van bekende nationale en internationale voetbalclubs, zoals Vitesse, Ajax, PSV, Manchester United, Barcelona en Bayern München.
Het toernooi verliep buitengewoon goed. Organisator Dick Ganzinga had alles perfect in de hand en onder controle. De vele toeschouwers konden genieten van allemaal vrolijke kinderen die enorm veel plezier uitstraalden tijdens en naast de wedstrijden. Ondertussen werd er ook nog eens heel goed voetbal vertoond en was de wil om te winnen ook wel degelijk aanwezig. Halverwege het toernooi was er voor de deelnemers ranja en een broodje kroket, aangeboden door Stadscafé Oasis.
Bij de Ukkies was de factor plezier het allerbelangrijkste en speelde het competitie-element een ondergeschikte rol. Daarom werden alle deelnemers op het eind van hun toernooi uitgeroepen tot winnaar. Zij kregen allemaal een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen vaantje uit handen van Technisch Jeugdcoördinator en trainer van de Ukkies Marius van Dijk. Bij de F-pupillen waren er twee poules. De beide poulewinnaars waren ook meteen winnaars van het toernooi. Barcelona met Werner Pol, Max Steendam, Dylan Kruid en Raphir Merién en AC Milan met Sam Strijk, Mels Huisman, Stijn Keegstra en Thomas Kappe kregen uit handen van Marius van Dijk een schitterende kampioensstandaard.
Het toernooi van de E-pupillen kende een superspannende finale. Er moest een Golden Goal aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Het was Yannick Jol die namens Vitesse deze winnende goal maakte en dus mocht dit team met daarin verder Rein Schaafsma, Faysal Baki, Gijs Stokvis en Maarten v.d. Laan bij Marius van Dijk komen die voor alle spelers een horloge had.
Al met al dus een perfect verlopen toernooi. Organisator Dick Ganzinga dankte in zijn slotwoord alle deelnemers, leiders en scheidsrechters (Henk Boland, Mickael Boland, Herman Lakerveld en Marius van Dijk) voor hun fantastische inzet.